TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Huawei HarmonyOS Next har ikke brug for Android

Huawei dropper understøttelse af Android-apps og lover i stedet 10.000 apps til sit eget styresystem.

Af / 25/09/2024 - 14:30
Huawei HarmonyOS Next har ikke brug for Android

Vi husker med glæde 2010’erne, da Huawei skød op på mobilhimlen og lancerede den ene innovative telefon efter den anden. Frem for alt var de pionerer inden for kamerateknologi og var dem, der fik teleskoplinser til at bryde igennem med stor optisk zoom. Men så kom USA’s sortlistning i 2019, hvilket betød, at de ikke længere kunne bruge Google Play eller Google-apps.

De forsøgte i et par år at klare sig med deres egen Harmony-brugerflade oven på Android og deres egen app-butik. Det lykkedes dem at få et par vigtige lokale apps ind i butikken, men i det lange løb blev folk trætte af alt det, der manglede. HarmonyOS er fortsat med at udvikle sig og har overlevet, fordi det var muligt at installere Android-apps gennem en bagdør. Men allerede for et år siden meddelte Huawei, at de planlagde at adskille sig helt fra Android. Og nu er det sket.

At HUAWEI CONNECT 2024, Zhu Yonggang, President of Huawei Mobile Cloud, announced that more than 10,000 applications and meta-services have been launched on the HarmonyOS NEXT application market, meeting 99.9% of consumers’ usage time.” (Huawei via 9to5Google)

Huawei har annonceret at deres HarmonyOS Next nu understøtter 10.000 apps og tjenester. Ifølge virksomheden dækker dette 99,9 procent af forbrugernes behov. Og det lyder jo fantastisk. Men samtidig fjerner det muligheden for at bruge bagdøren til at installere Android-apps.

Annonce
Læs også Lækkert og sejt træningsur Præcise sensorer og omfattende træningsfunktioner, men store mangler som smartwatch.

Så hvis det er lykkedes dig at købe en Huawei-mobil i udlandet og du indtil videre har klaret dig ved at supplere med Android-apps, ser det sort ud. Vi er meget skeptiske over for, om Harmony-apps vil dække 99,9 procent af de skandinaviske brugeres behov.

Ifølge The Register planlægger Huawei også at droppe Windows på sine bærbare computere til fordel for HarmonyOS. Hvilket virkelig ser ud til, at kunne blive et søm i kisten for dem.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

1 kommentar til “Huawei HarmonyOS Next har ikke brug for Android”

  1. Tror faktisk det kan hjælpe Huawei at have deres eget styresystem. Især i en tid hvor det globale syd e trætte af vesten, og hvor frygten for hvad USA kan finde på gør at man måske gerne vil skille sig af med amerikanske software.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer først i 2025

Xiaomi lancerer klapmobil og erklærer krig mod Samsung

Samsung opgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

HarmonyOS nu på egne ben

Xiaomi nummer 2 i august

Huaweis nye generation af ure

Android 15 er på trapperne

Oplev musikken med dine sanser

iOS 18 er klar til download

Gemini Live er nu for alle med Android

Xperia får AI-billedredigering

Scroll to Top