annonce
annonce
annonce
(Foto: Huawei)
annonce

Huawei: Ingen rygende pistol!

Huawei går rettens vej for at prøve hurtigst muligt at få omstødt den teknologiblokale, der truer med at stoppe firmaets produktion af smartphones og computere.

Huawei har i dag indgivet en anmodning om en hastekendelse som led i processen for at afdække, om de har forbrudt sig imod cybersikerheden. Firmaet har desuden opfordret den amerikanske regering til at standse sin kampagne mod Huawei, fordi den ikke kommer til at fremme cybersikkerheden.

At forbyde Huawei med den undskyldning at det handler om cybersikkerhed, kommer ikke til at gøre noget for at gøre netværk mere sikre. De forsøger at give en falsk tryghedsfornemmelse, og afleder opmærksomheden fra de reelle udfordringer, vi står overfor,” udtaler Song Liuping, Huaweis øverste jurist. “Politikere i USA bruger en hel nations styrke til at komme efter en privat virksomhed. “Dette er ikke normalt. Det er næsten aldrig set før i historien.

Den amerikanske regering har ikke fremlagt noget bevis for, at Huawei er en sikkerhedstrussel. Der er ingen pistol, ingen røg. Kun spekulationer,” tilføjer Song Liuping.

I klagen hævder Huawei, at sektion 889 i 2019 NDAA udpeger Huawei ved navn, og den forhindrer ikke bare amerikanske, statslige agenturer i at købe Huawei-udstyr og -tjenester, men forhindrer dem også i at indgå kontrakter med eller tildele tilskud eller lån til tredjeparter, der køber Huawei-udstyr eller -tjenester – selv om det ikke har nogen indflydelse på eller forbindelse til den amerikanske regering.

 

Farlig præcedens

Song kommenterer også, at Huawei er blevet tilføjet til “Entity List” af US Commerce Department for to uger siden. “Dette skaber en farligt præcedens. I dag er det telekommunikation og Huawei. I morgen kan det være din branche, dit firma, dine forbrugere,” siger han.

Glen Nager, Huaweis hovedrådgiver i sagen, siger, at sektion 889 i NDAA 2019 overtræder de såkaldte “Bill of Attainder”, “Due Process” og “Vesting Clauses” i den amerikanske konstitution. Således er sagen udelukkende “et retsligt spørgsmål”, da der ikke er nogle omtvistelige fakta, hvilket derved begrunder anmodningen om en hastedom for at fremskynde processen.

Hvis det ikke lykkes Huawei at få sagen fremskyndet, er det planen, at den skal behandles ved en høring d. 19. september.

 

Udstødt af alle

Huaweis retslige udspil kommer oven på to helvedesuger for den kinesiske mobilproducent. Siden firmaet blev sat på den såkaldte entity list er Huaweis teknologiske fundament væltet som dominobrikker. Først proklamerede Google, at Huawei ikke ville kunne bruge Android i sine kommende mobiler. Så fulgte Qualcomm og Microsoft trop med at nægte at levere processorer til Huawei. Og som det afgørende søm i kisten har engelske ARM forbudt samarbejde med Huawei. Dette slag er i virkeligheden det hårdeste, da ARM’s teknologi bruges i alle mobilprocessorer ud over Apples. Og skal Huawei skabe sin egen processor fra bunden, vil det tage flere år. Siden da har organisationen bag SD-kortstandarden også afbrudt samarbejdet med Huawei, der således også vil være afskåret fra at bruge SD-kort til lagring i kommende mobilmodeller. Hvis altså blokaden står ved magt, når retten har talt. [Opdatering 29/5 kl. 13:33] Det lader til, at SD Association har skiftet mening. Huawei optræder nemlig igen på listen over officielle medlemmer af organisationen, skriver Android Authority.

I mellemtiden er Huawei, der lige nu er verdens næststørste mobilproducent fanget i et limbo, hvor de på den ene side har en af de mest succesfulde kameramobiler, men hvor kunderne ikke ved, om de vil få adgang til opdateringer af styresystemet. Det har ramt salget, og nogle mobilkæder har endda taget Huaweis mobiler af programmet.

Læs også: Blokade kan smadre Android

Læs også

Jonathan Ive forlader Apple

Jonathan Ive forlader Apple

Apples designchef, en af firmaets absolutte nøglemedarbejdere, forlader virksomheden til næste år.Tilføj som favorit
Samsung lancerer SmartThings i Danmark

Samsung lancerer SmartThings i Danmark

SmartThings er et åbent økosystem, som bygger på det nye SmartThings Hub V3, der kan forbinde produkter fra Samsung og en lang række andre producenter.Tilføj som favorit
Huawei: 17 af vores mobiler får ny Android-version

Huawei: 17 af vores mobiler får ny Android-version

[OPDATERET 21/6, 22:36] I en pludselig kovending meddeler Huawei, at et større antal af firmaets smartphone-modeller vil blive opdateret til Android Q i løbet af efteråret.Tilføj som favorit
Samsung Galaxy Fold er endelig klar!

Samsung Galaxy Fold er endelig klar!

Samsung har løst “de fleste problemer” med den foldbare skærm.Tilføj som favorit
Huawei udskyder foldbar 5G-mobil

Huawei udskyder foldbar 5G-mobil

Huawei Mate X bliver udsat til efter sommerferien. Desuden er det muligt, at den foldbare mobil kommer med Huaweis eget Hongmeng-operativsystem i stedet for Android.Tilføj som favorit
Huawei i app-stormvejr

Huawei i app-stormvejr

Facebook vil ikke længere tillade kineserne at præ-installere firmaets apps på Huawei-mobiler. Samtidig kigger Huawei efter alternativer til Google Play. Tilføj som favorit
Sony Xperia 1

Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 er en ny begyndelse for Sony, der især har lagt vægt på skærm og kamera. Men kan de slå de store konkurrenter? Få svaret her.

Tilføj som favorit
annonce
Luk menu