TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Huawei Mate XT er verdens første tredelte foldbare mobil

Når det ikke er nok med en almindelig foldbar mobil, og når man i øvrigt har alt for mange penge...

Skrevet af / 12/09/2024 - 14:45
Huawei Mate XT er verdens første tredelte foldbare mobil

Efter lanceringen af iPhone 16 undrede mange sig over, hvorfor der ikke kom nogle interessante nyheder. Tilsyneladende må vi i stedet vende os mod Kina for at finde lidt innovation. For allerede dagen efter præsenterede kineserne ikke blot en foldbar mobil, men en tredelt mobil med to hængsler. Dermed føles den ikke bare som en ekstra stor mobil; nu taler vi om tablet-størrelse.

Det var dog ingen overraskelse, at de havde en sådan enhed på vej, for allerede for en måned siden blev Huaweis CEO fotograferet i et fly, hvor han brugte en tredelt mobil.

Foto: Huawei

Takket være de to hængsler foldes Mate XT i en Z-form, hvilket gør, at den kan bruges i forskellige konfigurationer. I sammenfoldet format er OLED-skærmen 6,4 tommer, mens den udfoldet er 10,2 tommer (2.232 x 3.184 pixel). Den kan også bruges halvt udfoldet med en 7,9 tommers skærm.

Annonce

Det afsløres ikke, hvilken processor der sidder indeni, men den oplyses som havende 16 GB hukommelse, og fås med enten 512 GB eller 1 TB lagerplads. På bagsiden sidder et triple-kamerasystem med 50 Mp standardobjektiv, 12 Mp ultravidvinkel og en 12 Mp periskop-zoomkamera. Selfiekameraet er på 8 Mp. Batteriet måler 5.600 mAh, og den understøtter 66 watts opladning.

Foto: Huawei

Pris og tilgængelighed

Den større model koster 24.000 yuan, hvilket svarer til over 22.000 kroner (!) Det er ikke langt fra, hvad man skal give for en 16-tommer Macbook Pro…

Ikke fordi det spiller nogen rolle, da sådanne ekstreme mobiler sjældent bliver lanceret uden for Kina.

Læs også:

Apple lancerer nye iPhone 16- og iPhone 16 Pro-modeller uden ret meget AI

Vi må vente på Apple Intelligence, der ikke er klar, når iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max rammer butikkerne. De første funktioner kommer i en betaversion i løbet af oktober.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gemini Live er nu for alle med Android

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Scroll to Top