Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Iphone 16 dræner batteriet hurtigere end normalt

Trods godkendte testresultater for batteriet rapporterer utilfredse købere, at virkeligheden er en anden.

Af / 22/10/2024 - 14:24
Iphone 16 dræner batteriet hurtigere end normalt

I anmeldelserne af iPhone 16-modellerne er der kun få klager over, at batteritiden skulle være dårlig. I hvert fald ikke dårligere end på tidligere modeller. Men på nettet oversvømmes foraene af rapporter fra købere, som fortæller om en helt anden virkelighed. Problemet er, at anmelderne bruger testprogrammer, som belaster mobilen maksimalt for at se, hvor lang tid det tager at tømme batteriet. Men som denne bølge af protester viser, kan almindelig brug give en helt anden oplevelse.

Det viser sig nemlig, at problemet opstår, når telefonen sættes i standbytilstand. I stedet for at nedsætte strømforbruget til et minimum, fortsætter telefonen med at trække meget på batteriet. Dette har især været tydeligt for dem, der ikke oplader mobilen i nattetimerne, hvor telefonen jo ikke har været i brug og derfor næsten ikke burde have tabt strøm.

Læs også Denne iPhone kan du godt springe over Apple iPhone 16 Pro Max er selvsagt et glimrende produkt i høj kvalitet og med tårnhøj ydelse. Men ideerne mangler, ikke mindst fordi Apple Intelligence foreløbig glimrer ved sit fravær.

Problemet kan meget vel vise sig at ligge i operativsystemet iOS 18, der blev udsendt for nylig. Nogle brugere af ældre iPhone-modeller har nemlig også rapporteret, at deres mobiler pludselig har fået dårligere batteritid.

Som om det ikke var nok, er der begyndt at komme rapporter om, at brugere af iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max har oplevet, at mobilen pludselig fryser eller endda genstarter af uforklarlige årsager.

Redningen er på vej

Opdateringen iOS 18.1 er på vej. Det er den, der langt om længe skal give amerikanske brugere adgang til de første Apple Intelligence-funktioner.

Annonce
Læs også Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence I hvert fald ikke i første omgang.

I beskrivelsen af nyhederne om den seneste betaversion af iOS 18.1 står der, at den løser flere problemer med uventede genstarter, apps, der låser, og for højt strømforbrug.

Apple siger, at den færdige version vil blive frigivet i oktober. Og eftersom de normalt frigiver nye versioner om mandagen eller tirsdagen, er det ret sandsynligt, at vi får en løsning på problemet den 28.-29. oktober.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan bliver Oneplus 13

Hidtil tyndeste foldbare smartphone fra Samsung

Mobilen bliver din sekretær

Android 15 frigivet til Pixel

Opdateret iPad mini får A17 Pro-chip

Lækage afslører iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek ruster sig til AI-mobiler

Verdens tyndeste iPhone næste år?

Google aflytter din Pixel

Nu rulles tyverisikring til Android ud

Oura Ring 4 med betydelige forbedringer