annonce

Kamera hele vejen rundt

Roterende kamera optræder som både front- og bagkamera i årets topmodel fra Asus.

annonce

Asus har valgt mottoet “Defy the ordinary” for lanceringen sin nye ZenFone 6. Og usædvanlig er den! Det handler først og fremmest kameraerne. I stedet for at have hovedkamera(erne) på bagsiden og selfikamera(errne) på fronten har Asus nemlig valgt at montere det hele på en drejelig base, som vippes op og roterer 180 grader, når man får lyst til et selfie.

Ud over den finurlige blæreeffekt betyder det roterende kamera, at man slipper for et hul eller en udskæring i skærmen. Og man får desuden fuld opløsning (48 megapixel tele og 13 megapixel vidvinkel) på sine selfies. En ekstra finesse er, at kameraet kan optage automatiske 180-graders panoramabilleder. Inklusiv et billede af fotografen, hvis du ikke dukker dig!

Tidsforskudt billede af kameraet i ZenFone 6. Foto: Asus

Hovedkameraet i har en Sony IMX586 48Mp-sensor med f/1.79 blænde, imens det sekundære 125 graders ultra-vidvinkelkamera har 13Mp billedsensor med softwarekorrektion af billedforvrænging.

Kameramodulet er lavet af en legering, der er lettere end stål, men fire gange så stærkt, og man kan roligt prale med det roterende kamera. Mekanikken skulle kunne tåle at blive brugt 100.000 gange – svarende til 54 gange om dagen i fem år.

Skærmen er på 6,4″ og har en opløsning på FHD+ (2340 x 1080 punkter). Skærmen er beskyttet med generation 6 af Corning Gorilla Glass.

Batteri i rekordstørreselse
Batteriangst er en udbredt lidelse blandt smartphonebrugere, men med hele 5.000n mAh under motorhjælmen skulle selv den flittigste kunne bruge ZenFone 6 en hel dag uden at løbe tør.

annonce

Processoren er en ottekerners Qualcomm Snapdragon 855 på 2,8 GHz og enten 6 GB eller 8 GB RAM og 64, 128 eller 256 GB lagerkapacitet. I følge Asus er ZenFone 6 op til 45% hurtigere i CPU-ydeevne og 20% hurtigere på grafik, sammenlignet med forrige processorgeneration.

annonce

SIM-kortholderen kan rumme hele tre kort (to SIM og ét MicroSD-kort). Der er USB-C-port, men også en rigtig 3,5 mm jackudgang. Og ved siden af de normale Android-knapper er der en ekstra, som kan bruges til for eksempel kameraudløser eller Google Assistant.

ZenFone 6 kører Android 9 (“Pie”), og brugerfladen er i følge Asus blevet renset for ekstra tilføjelser og pynt for at give en renere og hurtigere brugeroplevelse.

Asus ZenFone 6 ved siden af Huawei P30 Pro. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Tilgængelighed og pris
ZenFone 6 er tilgængelig i Midnight Black og Twilight Silver med forudbestilling fra i dag og levering fra d. 25. maj.
Den kan findes hos udvalgte forhandlere og i ASUS eShop med følgende vejl. udsalgspris:

ASUS eShop & Power:
8GB RAM / 256GB ROM – 4.699 kroner

annonce

Power & Dustin:
6GB RAM / 64GB ROM – 3.999 kroner
6GB RAM / 128GB ROM – 4.399 kroner

Et udvalg af de prototyper, der gik forud for ZenFone 6. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

Creative vender tilbage til rødderne - med et lydkort til konsoller

Så let er det at lave dronevideoer

Droneflyvning bliver ikke meget lettere eller sjovere end dette.

Dette Leica-kamera mangler noget

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Superlet Hasselblad-objektiv

Fjernbetjening til Sony-kameraer

Nu lukker butikkerne

Fjernbetjening til Sony-kameraer

Sonys håndgreb har fjernstyring af kameraet og er også et praktisk bordstativ.