Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Mediatek Dimensity 9400 lover høj AI-ydelse

En alvorlig udfordring for Snapdragon-chips i højtydende Android-mobiler.

Af / 11/10/2024 - 13:55
Mediatek Dimensity 9400 lover høj AI-ydelse

Tidligere har Mediateks systemchips mest været noget, vi har set i obskure asiatiske mobiler, der aldrig kom på det europæiske marked. I de senere år har de sneget sig ind, først i Oneplus Nord-serien, men i år har vi også set dem i Nothing Phone– og Motorola-mobiler. I vores tests har de dog haltet lidt bagefter Googles Tensor- og Qualcomms Snapdragon-chipsæt. Måske er det med den nye Dimensity 9400, at de vil indhente eller endda overhale konkurrenterne.

Som med sidste års Dimensity 9300-kredsløb afviger den fra arkitekturen med en blanding af ydeevne og energieffektive kerner, såkaldt BIG.little. I stedet har de en “all big core”-arkitektur, hvilket føles lidt mærkeligt, da det er den gamle måde at bygge systemkredsløb på, og som de har forladt for at gøre dem mere energieffektive. I stedet er der fire “ultra-store” kerner og fire store.

(Foto: Mediatek)

På trods af dette hævder de, at det nye kredsløb er 40 procent mere energieffektivt. Alligevel er vi blevet lovet 35 procent hurtigere single-core performance og 28 procent hurtigere multi-core. De har også udstyret den med lynhurtig LPDDR5X-hukommelse. Dertil har de også smidt en Immortalis-grafikprocessor i, som skulle levere op til 40 procent hurtigere spilgrafik.

Endnu mere interessant er det, at den indeholder Mediateks ottende generations NPU (neural processing unit) til AI-beregninger. Virksomheden har netop annonceret, at kredsløbet understøtter Googles AI-model Gemini Nano. Det svarer til, hvad Google annoncerede med den nye Pixel 9-serie. Processoren vil være 35 procent mere energieffektiv og 80 procent hurtigere på store sprogmodeller. Den vil tilmed også understøtte generering af high-definition video.

(Grafik: Mediatek)

Ellers understøttes videooptagelse i 8K-opløsning ved 60 fps med HDR samt WQHD+-skærmopløsning med op til 180 Hz opdateringsfrekvens.

Annonce

Mediatek siger, at de første mobiler med Dimensity 9400 kommer allerede i sidste kvartal af 2024, det vil sige nu!

Det rygtes blandt andet, at Samsung vil bruge den

Læs mere hos Mediatek

Læs også:

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 lover spring i hastighed

Når den næste generation af Snapdragon lanceres i oktober, forventes over 25 procent større regnekraft end i Gen 3.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lækage afslører iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek ruster sig til AI-mobiler

Verdens tyndeste iPhone næste år?

Google aflytter din Pixel

Nu rulles tyverisikring til Android ud

Oura Ring 4 med betydelige forbedringer

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer først i 2025

Xiaomi lancerer klapmobil og erklærer krig mod Samsung

Samsung opgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

HarmonyOS nu på egne ben

Lyd & Billede