TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Motorola Edge 50 og Motorola Edge 50 Neo lanceret

Nu er der hele fem modeller i dette års Motorola Edge 50-serie. De to nyeste medlemmer hedder Motorola Edge 50 og Motorola Edge 50 Neo.

Skrevet af / 29/08/2024 - 18:00
Motorola Edge 50 og Motorola Edge 50 Neo lanceret

De første tre modeller i Motorola Edge 50-serien så dagens lys i april. Der var tale om tre smartphones til tre forskellige størrelser budget, men Motorola har åbenbart ment, at der var et hul i markedet mellem den billigste model fra foråret, nemlig Motorola Edge 50 Fusion til 3.499 kroner, og den mellemste, Motorola Edge 50 Pro, til 5.290 kroner.

Læs også Årets Edge-serie er her Med de tre modeller Fusion, Pro og Ultra spænder Motorola vidt prismæssigt.

I hvert fald har Motorola ved et arrangement i Serbiens hovedstad Beograd netop lanceret to nye modeller i Edge 50-familien til hhv. 3.990 kroner og 4.499 kroner.

Motorola Edge 50 Neo

Den billigste af de to smartphones til 3.990 kroner er Motorola Edge 50 Neo, som ifølge Motorola er beregnet til dem, der ønsker sig en slank og let mobil uden at gå på kompromis med funktioner og ydelse.

Annonce

Edge 50 Neo vejer da også blot 171 gram, og med 8,1 mm er den blandt de slankeste smartphones på markedet. Skærmen af typen pOLED med 1.5K opløsning er på 6,4″ og tilbyder en maksimal lysstyrke på 3.000 nit. Opdateringsfrekvensen er 120 Hz.

Motorola Edge 50 Neo
Motorola Edge 50 Neo. (Foto: Motorola)

Under hjelmen sidder en MediaTek Dimensity 7300-processor, hvilket er den samme CPU, som den betydeligt billigere CMF Phone 1 fra Nothing er udstyret med. Dertil kommer 12 GB RAM samt 512 GB lagerplads. Batteriet er på 4.310 mAh og kan oplades med op til 68 watt såkaldt TurboPower. Eller trådløst med op til 15 watt.

Kameraet har tre linser. Den primære sensor er en Lytia 700C fra Sony med 50 Mp, f/1.8 og optisk billedstabilisering. Dertil kommer en ultravidvinkel på 13 Mp og en telelinse på 10 Mp med 3x optisk zoom. Frontkameraet er på 32 Mp.

Motorola Edge 50 Neo
Skærmen på Motorola Edge 50 Neo er helt flad, mens skærmen på Edge 50 kurver langs kanterne. (Foto: Motorola)

Motorola Edge 50 Neo er beskyttet af Corning Gorilla Glass 3, og Motorola hævder, at den lever op til den såkaldte MIL-STD-810H militærstandard for holdbarhed. Mobilen leveres med Android 14 og vil modtage både system- og sikkerhedsopdateringer i fem år, lover producenten. Den er tilgængelig nu i farverne Pantone Poinciana, Pantone Grisaille, Pantone Latté og Pantone Nautical Blue.

Motorola Edge 50

Ironisk nok bliver standardmodellen i Edge 50-serien, nemlig Motorola Edge 50, først tilgængelig til oktober. Dermed bliver Edge 50 den sidste af seriens fem modeller til at ramme butikkerne. Formentlig fordi, Motorola først skal have mættet det indiske marked, hvor Motorola Edge 50 blev tilgængelig allerede i begyndelsen af august.

Til en pris på 4.499 kroner er den en smule billigere end Edge 50 Pro, men så må man også nøjes med en flere år gammel processor, nemlig en Snapdragon 7 Gen 1, hvilken er samme CPU, som man finder i den kinesiske budgetmobil, Xiaomi 13 Lite, fra foråret 2023.

Motorola Edge 50
Forbrugerne skal vente helt til oktober, før Motorola Edge 50 kommer i butikkerne. (Foto: Peter Gotschalk)

Motorola Edge 50 leveres derudover med 12 GB RAM og 512 GB indbygget lager, mens batteriet er på 5.000 mAh. Det kan oplades med op til 68 watt såkaldt TurboPower. Eller trådløst med op til 15 watt.

Skærmen er af typen pOLED og måler 6,7″ med 1.5K opløsning. Opdateringsfrekvensen er 120 Hz, mens den maksimale lysstyrke er 1.600 nit. Der sidder samme kameramodul i Edge 50 som i Edge 50 Neo.

Mobilen beskyttes af Gorilla Glass 5, og ligesom Edge 50 Neo skal også Motorola Edge 50 leve op til den såkaldte MIL-STD-810H militærstandard. Edge 50 leveres med Android 14 vil modtage to opdateringer af operativsystemet samt tre års sikkerhedsopdateringer, lover Motorola.

Motorola Edge 50
Motorola Edge 50 kommer i farverne Jungle Green, Koala Grey og Pantone Peach Fuzz. (Foto: Motorola)

Mobilen bliver som nævnt først tilgængelig i butikkerne fra oktober. Det bliver i farverne Jungle Green, Koala Grey og Pantone Peach Fuzz.

Moto AI

Ingen mobilproducent kan lancere nye modeller i 2024 uden at tale om kunstig intelligens (AI). Det gælder selvfølgelig også Motorola, som lover at begge nye modeller vil nyde godt af Moto AI, der primært skal hjælpe brugerne med at tage bedre billeder med kameraet.

Læs også Hvad skete der med Edge? Fra at være med i frontlinjen er dette års Edge-model rykket ned i mellemklassen.

Bl.a. skal Moto AI hjælpe med bedre billedstabilisering og dermed forhindre uskarpe billeder, hævder producenten, ligesom den såkaldte 30x Super Zoom-funktion også skal være AI-understøttet.

Sidst, men ikke mindst, skal Moto AI også kunne hjælpe med at lave baggrundstapet til mobilskærmen baseret på et hvilket som helst materiale, man kan fotografere med kameraet. Har du en skjorte eller kjole på i et bestemt mønster? Tag et billede, og funktionen Style Sync kommer med forslag til et tapet i samme farve og stil.

Motorola lancerede også de to budgetmobiler Moto G55 og Moto G35 i forbindelse med arrangementet i Serbien. De vil også blive tilgængelige i de danske butikker fra oktober.

Du vil inden længe kunne læse en test af Motorola Edge 50 Neo her på L&B Home.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Derfor kan du ikke længere skrue op og ned for lyden med din iPhone

Scroll to Top