Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Motorola-mobiler forbedres med Google AI

Telefonerne får mere intuitive måder at søge på, AI-chat og SMS-beskeder med multimediekapacitet.

Af / 12/10/2024 - 11:05
Motorola-mobiler forbedres med Google AI

På alle fronter bliver vi oversvømmet med løfter om, hvad AI kan gøre for os i fremtiden. Et meget konkret eksempel på, hvad det kan gøre for os i dag, er i vores mobiltelefoner. Her har både Google selv og Samsung vist et væld af smarte funktioner, som for bare et par år siden ville have virket som magi. Nu meddeler Motorola, at flere af deres modeller vil få Googles AI-opgradering.

Den første smarte funktion er Circle to Search, som giver dig mulighed for hurtigt at søge efter det, du lige nu ser på skærmen. Du kan enten stryge hen over den tekst, du undrer dig over, eller holde navigationsmenuen nede og bede den om at identificere den musik, du lytter til. Eller – og det er det mest spektakulære, som har givet funktionen sit navn – du kan bare taste noget ind, du ser på et billede, for at foretage en onlinesøgning. Uanset om det er en bygning, du undrer dig over, hvor er, eller en gadget, du gerne vil købe.

Det, de fleste nok forbinder med AI, er chatbots, og Motorola-mobiler har nu Googles Gemini Live. Du behøver ikke længere at skrive, men kan føre naturlige samtaler med boten. Uanset om du har brug for at brainstorme ideer eller planlægge en rejse, kan du få hjælp fra Gemini. Du kan endda få coaching til taler eller interviews. De nyeste Razr-foldetelefoner kommer med Gemini-app’en forudinstalleret på den eksterne skærm.

Når mobilerne også er udstyret med Google Messages, tages sms-samtaler til et nyt niveau takket være understøttelse af RCS (Rich Communication Services). Gamle, kedelige tekstbeskeder har pludselig de samme funktioner som chat-apps som iMessage og Whatsapp. Det vil sige billeder i høj opløsning, video, læsekvitteringer, mulighed for at se, at nogen skriver, samt gruppechats.

Annonce

Google Fotos vil være den forudinstallerede fotogalleri-app, så de kan synkroniseres i skyen mellem dine enheder. Du får også adgang til AI-redigering som Magic Editor, Magic Eraser og Photo Unblur.

Læs også:

Googles søgninger bliver endnu smartere med AI

Circle to Search og Multisearch skal gøre det lettere at finde informationer om forskellige ting.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lækage afslører iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek ruster sig til AI-mobiler

Verdens tyndeste iPhone næste år?

Google aflytter din Pixel

Nu rulles tyverisikring til Android ud

Oura Ring 4 med betydelige forbedringer

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer først i 2025

Xiaomi lancerer klapmobil og erklærer krig mod Samsung

Samsung opgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

HarmonyOS nu på egne ben

Lyd & Billede