annonce

NYHED:
MWC 2019: Ny LG-mobil styres ved at gestikulere med fingrene

LG kæmper en brav kamp for at overleve på mobilmarkedet. De nyeste våben? Hand ID og Air Motion.

LG G8s ThinQ (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede)

Hele tre flagskibsmodeller havde koreanske LG Electronics med til årets store mobilmesse i Barcelona. Men blandt de tre nye mobiler, LG V50 ThinQ 5G, LG G8 ThinQ og LG G8s ThinQ, er det kun sidstnævnte, som muligvis kommer på markedet i Skandinavien. LG kunne hverken oplyse om pris eller hvornår, modellen muligvis rammer butikshylderne, men produktchef David Montanya understregede, at det klart var planen, at LG G8s ThinQ skal komme på markedet i Danmark, Norge og Sverige i løbet af 2019.

I givet fald får kunderne en ny mobil, som kommer med Snapdragon 855-processor, 6,2″ OLED-skærm (Full HD+-opløsning, 2.248 x 1.080 pixels), 6 GB RAM samt 64 GB eller 128 GB indbygget lager. Desuden tre kameraer på hhv. 13 MP, 12 MP og 12 MP samt et batteri på 3550 mAh.

Med Air Motion på LG G8s ThinQ kan man bl.a. skifte mellem apps (bemærk at man kan se en afbildning af hånden mellem de to app-ikoner). Som her mellem Google Maps eller musikafspilleren … (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede)

Hand ID og Air Motion

Dét, som adskiller de nye LG-flagskibsmodeller, herunder LG G8s ThinQ, fra mængden, er imidlertid de nye Hand ID- og Air Motion-funktioner.

På fronten af mobilen har LG indbygget en “time of fliht”-sensor, et såkaldt Z-kamera. ToF-sensoren er reelt en LED-sensor, som måler dybde baseret på lys, der udsendes fra LED-sensoren og kastes tilbage fra et givent objekt.

Baseret på hvor lang tid, lyset bruger på at rejse frem og tilbage, kan sensoren fastslå afstanden til objektet og registrere meget præcist i 3D, hvad objektet foretager sig i rummet foran mobilen.

I praksis bruger LG ToF-sensoren til at muliggøre de to førnævnte funktioner, Hand ID og Air Motion.

… eller som her, hvor Air Motion brug til at skrue op eller ned for lyden. (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede)

I tilfældet Hand ID kan Z-kameraet scanne de små blodårer under huden på håndfladen. I følge LG er blodårerne i hånden i kraft af deres form og omfang mere unikke fra person til person end et fingeraftryk, og dermed skaber Hand ID den højst mulige sikkerhed. Er mobilen låst med Hand ID skal man blot holde sin hånd over skærmen i et kort sekund for at låse mobilen op.

annonce

Air Motion bruger ToF-sensoren til at lade brugeren styre sin mobil ved at gestikulere med fingrene foran skærmen. Har man f.eks. mobilen siddende i en holder, mens man kører bil, kan man besvare eller afslutte opkald, skifte mellem apps eller skrue op eller ned for lyden blot ved at gestikulere med fingrene. Og uden at røre mobilen overhovedet.

annonce

Vi prøvede Hand ID på LG’s stand, og det lod til at fungere ganske fornuftigt. Om det så ender med at blive endnu en gimmick blandt mange, som LG har fundet på gennem årene, eller om brugerne vil omfavne de nye betjeningsmuligheder, må vi lade komme an på en prøve.

Hvis og når LG G8s ThinQ bliver til at købe i butikkerne.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Creative vender tilbage til rødderne - med et lydkort til konsoller

Første lydkort specielt til Playstation 4 og Nintendo Switch.

Så let er det at lave dronevideoer

Droneflyvning bliver ikke meget lettere eller sjovere end dette.

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

S20 og S20+ ligner hinanden, mens S20 Ultra får en gigantisk skærm og Samsungs bedste kamera til dato.

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Den kommende OnePlus 8-serie får formentlig ny skærmteknologi.

Superlet Hasselblad-objektiv

Hasselblad siger, at den er verdens mindste og letteste af sin slags.

Fjernbetjening til Sony-kameraer

Sonys håndgreb har fjernstyring af kameraet og er også et praktisk bordstativ.

Nu lukker butikkerne

Efter 27 år lukker Bose 119 butikker på verdensplan.

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Mark Levinsons kommende afspiller opfylder tre krav.

Speedy Gonzales

Sony a9 II frister sportsfotograferne med verdens bedste autofokus.

B&O’s tredje forsøg med true wireless

Beoplay E8 3rd Generation er mindre end forgængerne. Alligevel har de mere kraft og bedre batterilevetid.