OnePlus-stifteren Carl Pei er på vej med en ny smartphone, produceret af hans nye firma, Nothing.
Den Android-baserede mobil blev annonceret i slutningen af marts, og den får sin egen brugerflade, kaldet Nothing OS, der “tager udgangspunkt i de bedste funktioner i ren Android og destillerer styresystemet til kun det væsentlige, hvor hver byte har et formål,” som firmaet forklarede i en pressemeddelelse på dagen.
Samtidig lovede Nothing, at en første betaversion af Nothing OS vil være tilgængelig via dets launcher, som vil kunne downloades på udvalgte smartphone-modeller fra april.
Det løfte har firmaet holdt, for siden den 28. april har man kunnet downloade en launcher, altså en startskærm og brugerflade, i Google Play. Der er tale om en betaversion, som indtil nu blot er kompatibel med følgende smartphone-modeller:
- Samsung Galaxy S22
- Samsung Galaxy S22+
- Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy S21
- Samsung Galaxy S21+
- Samsung Galaxy S21 Ultra
- Google Pixel 6
- Google Pixel 6 Pro
- Google Pixel 5a
- Google Pixel 5
Nothing lover dog, at en ny version af launcheren, der også understøttes af OnePlus’ mobiler, er på vej.
Sådan installerer du Nothing Launcher
Det er så nemt som at klø sig i nakken at installere og afprøve Nothing Launcher – såfremt du altså bruger en af de ovennævnte smartphones.
1. Åben Google Play og søg efter “nothing launcher”, installér derefter app’en.
2. Åben indstillingerne på din mobil og vælg derefter Apps >> Vælg standardapps >> Startapp, vælg Nothing Launcher.
Voila! Nu kører du Nothings nye brugerflade på din mobil. For at gå tilbage til den gamle brugerflade går du blot tilbage til “Vælg standardapps” og vælger den normale brugerflade som startapp.
Vi har prøvet Nothing Launcher
Under præsentationen af Nothing phone (1) fortalte Carl Pei, at den nye brugerflade ville “være en sammenhængende grænseflade, hvor hardwaren integreres problemfrit med softwaren gennem skræddersyede skrifttyper, farver, grafiske elementer og lyde.”
Om det ender med at blive tilfældet, er for tidligt at sige, men i hvert fald ser brugerfladen markant anderledes ud, end vi er vant til fra Android. Nothings brugerflade bruger prikker samt en kombination af sort og hvid til at skabe en ret unik æstetik, og rent praktisk kan man også forstørre app-ikonerne, så de ikke er til at overse på skærmen.
Nothing inkluderer tre widgets med den nye brugerflade – vejr samt digitalt og analogt ur – men meget andet nyt byder Nothing Launcher ikke på i første omgang.
Hvis du selv downloader og prøver betaversionen af Nothing OS, så fortæl os og de andre læsere i kommentarerne, hvad du synes.