Vi har skrevet spalte op og spalte ned om den kommende smartphone, Nothing phone (1), fra firmaet Nothing, der indtil i dag kun havde lanceret ét eneste produkt, nemlig de gennemsigtige hørepropper Nothing Ear (1). Der var én grund til, at en endnu ikke lanceret mobil fra et nyt tech-firma fik så meget opmærksomhed, og den grund hedder Carl Pei.
Svensk-kinesiske Carl Pei var i sin tid nemlig medstifter af OnePlus, som siden den spæde begyndelse i slutningen af 2013 er blevet et af danskerne mest foretrukne mobilmærker. Pei forlod imidlertid OnePlus i 2020, i forbindelse med at firmaet begyndte et tættere samarbejde med Oppo, en anden kinesisk mobilproducent, der er blandt verdens største.
I stedet stiftede Carl Pei teknologi-virksomheden Nothing med det erklærede mål at udfordre markedet og genskabe entusiasmen for teknologi-produkter. I et marked, der vitterligt er blevet en smule kedeligt, er det en nobel hensigt, som i hvert fald fortjener vores opmærksomhed.
Nu er Nothing phone (1) så blevet officielt lanceret. Og selvom vi skal lade det være op til den enkelte læser, om den nye mobil kan genskabe hans eller hendes entusiasme, så er det i hvert fald en kendsgerning, at Nothing prøver at være nyskabende med ders nye smartphone.
Det gælder først og fremmest den nye brugerflade, som dels består af Nothing OS, firmaets egen grænseflade til Android 12, dels af det såkaldte Glyph Interface.
Bagsiden af Nothing phone (1) er nemlig gennemsigtig, og bag det beskyttende Gorilla Glass 5 finder man 900 små LED-lamper, som kan lyse op i et utal af kombinationer og mønstre.
F.eks. viser en bjælke nederst på bagsiden den aktuelle batteristatus, mens mobilen oplades. Tager man billeder i svagt lys, kan alle LED-lys lyse samtidig ved fuld lysstyrke for at oplyse motivet, hvilket giver en mere jævn belysning end ved brug af blitz.
Bemærkelsesværdigt er det også, at mobilen kommer med ti ringetoner, der er synkroniseret med LED-lysene på bagsiden, så lyset matcher lyden. Da disse ringetoner også kan tildeles bestemte kontakter, er det muligt at se, hvem der ringer, uden at kigge på skærmen, selv om mobilen er sat på lydløs.
Også selve skærmen beskyttes af Gorilla Glass 5, mens rammen er fremstillet af genbrugt aluminium.
Skærmen er fremstillet af fleksibel OLED, selvom den er flad. Ifølge Carl Pei er det for at kunne gøre skærm og ramme fuldstændig symmetrisk, så der er lige stor afstand til kanten af mobilen hele vejen rundt om skærmen.
Skærmen måler 6,55″ og kommer med en opdateringfrekvens på 120 Hz og FHD+ opløsning (2400 x 1080 pixels).
Under skærmen sidder en Snapdragon 778G+ processor, som ifølge Carl Pei er blevet valgt for at give brugerne den bedst mulige balance mellem ydelse og batterilevetid. Selve batteriet er på 4500 mAh. Det kan oplades med op til 33 W, men understøtter også op til 15 W trådløs opladning.
I stedet for at udstyre telefonen med tre eller fire middelmådige kameralinser har Nothing valgt at satse på to solide sensorer, hhv. en 50 Mp vidvinkel fra Sony og en 50 Mp 114° ultravidvinkel fra Samsung.
Nothing phone (1) kan købes fra d. 21. juli. Enten via Nothings egen webside eller hos teleselskabet Telenor samt deres datterselskab CBB.
Vi kender endnu ikke de danske priser, men den mindste version af Nothing phone (1) med 8 GB RAM og 128 GB indbygget lager kommer til at koste USD 399 på det internationale marked. Det svarer til knap 2.800 danske kroner, hvilket er markant billigere end vi havde forventet.