TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu kan din Pixel-mobil bruges som kropstermometer

I USA har funktionen været tilgængelig siden begyndelsen af året, men nu kan danskere også bruge deres Pixel-smartphone til at måle deres kropstemperatur.

Skrevet af / 03/09/2024 - 09:25
Nu kan din Pixel-mobil bruges som kropstermometer

Google har netop rullet en ny opdatering ud til deres Pixel-smartphones, som giver europæiske brugere adgang til en funktion, der hidtil kun har været tilgængelig i USA.

Nu kan ejere af Pixel 8 Pro, Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL i Europa nemlig også måle deres kropstemperatur ved hjælp af mobilens indbyggede termometer-app.

Funktionen, der udnytter en specialiseret infrarød sensor i kameramodulet, kræver Android 14 og den nyeste firmware-version (UQ1A.231205.015.A1). Efter opdateringen vil brugere se en ny mulighed for “Kropstemperatur” ved siden af den eksisterende “Objekttemperatur” i app’en.

Annonce

Målingen foretages ved at holde Pixel-mobilen tæt på panden i cirka fire sekunder og derefter føre den mod venstre tinding.

(Screenshots: Google)

For at få en præcis vurdering af den målte temperatur, skal brugerens alder angives. App’en opererer med tre alderskategorier: under 3 måneder, 3-36 måneder og over 3 år.

Målte temperaturer gemmes i app’en i syv dage, men kan også synkroniseres med Fitbit-app’en, så brugeren kan holde øje med sin kropstemperatur over en længere periode.

I øvrigt er Google ikke den første smartphoneproducent, der tilbyder en termometerfunktion. Allerede i 2013 introducerede Samsung en infrarød sensor til temperaturmåling i deres Galaxy S4-model. Dog blev funktionen ikke videreført i senere modeller.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Derfor kan du ikke længere skrue op og ned for lyden med din iPhone

Scroll to Top