TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu kan du opdatere din iPhone med iOS 18

Opdateringerne til Apple Watch, iPad og Mac er også klar.

Skrevet af / 17/09/2024 - 11:55
Nu kan du opdatere din iPhone med iOS 18

Apple præsenterede nye styresystemer til iPhone, iPad, Apple Watch og Mac tilbage i juni måned i forbindelse med den årlige udviklerkonference, WWDC. Nu er iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia og watchOS 11 endelig klar til download.

Det betyder, at du kan opdatere din Apple-enhed, og især for iPhone-brugere medfører opgraderingen et hav af nye funktioner. Også selvom Apple Intelligence, som er en del af iOS 18, i første omgang ikke bliver tilgængelig for danske brugere.

Du finder opdateringen i Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering

Annonce

Opdateringsfilen fylder i omegnen af 2 GB og tager mellem fem og ti minutter at downloade, afhængigt af din internethastighed. Alle iPhone-generationer fra iPhone XS og iPhone XR understøtter iOS 18.

Læs også Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple Vi må vente på Apple Intelligence, der ikke er klar, når iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max rammer butikkerne. De første funktioner kommer i en betaversion i løbet af oktober.

Med iOS 18 får din iPhone bl.a. følgende nye funktioner:

(Foto: Apple)

Personlig tilpasning

Du kan nu tilpasse din hjemmeskærm, låseskærm og Kontrolcenter på nye måder. Du har mulighed for at placere apps og widgets hvor som helst på hjemmeskærmen, herunder lige over Dock for nem adgang eller for at passe til din baggrund. App-symboler og widgets kan ændres med mørke eller farvede effekter, og du kan justere deres størrelse for at skabe et personligt layout.

(Foto: Apple)

Nyt design til kontrolcenter

Kontrolcenter har fået et nyt design, der giver dig lettere adgang til ofte brugte funktioner. Du kan nu tilpasse layoutet efter dine behov. Det nye design giver dig hurtig adgang til grupper af betjeningsfunktioner, som f.eks. medieafspilning, smart home-styring og forbindelser. Du kan swipe mellem de enkelte funktioner for at finde det, du skal bruge.

Du kan også tilføje betjeningsfunktioner fra kompatible tredjepartsapps til Kontrolcenter. Det giver dig mulighed for at udføre handlinger som at låse din bil op eller starte en optagelse til sociale medier direkte fra Kontrolcenter.

I et nyt galleri kan du se alle tilgængelige betjeningsfunktioner. Her kan du tilpasse deres layout, ændre størrelser og oprette nye grupper efter behov.

(Foto: Apple)

Redesign af Fotos-app

Fotos-app’en har fået et nyt design, der skal gøre det lettere for dig at finde og genopleve dine billeder. Den nye oversigt bruger et gitterformat, og med de nye samlinger kan du se billeder efter tema uden at organisere dem i album. Du kan også fastgøre dine favoritsamlinger for hurtig adgang. En ny karruseloversigt viser desuden dagligt opdaterede højdepunkter med personer, kæledyr og steder, du ofte fotograferer.

Endelig får iPhone RSC

Når du sender beskeder til kontakter, der bruger Android, understøtter Beskeder-app’en nu RCS. Dette giver dig mulighed for at dele medier i højere kvalitet og deltage i mere stabile gruppesamtaler sammenlignet med SMS og MMS.

(Foto: Apple)

Adgangskoder

Den nye app Adgangskoder er en videreudvikling af Nøglering, som blev introduceret til Mac for over 25 år siden. Med denne app kan du nemt få adgang til dine adgangskoder, loginnøgler, Wi-Fi-adgangskoder og bekræftelseskoder.

App’en informerer dig desuden om potentielle sikkerhedsrisici. Den gør opmærksom på svage adgangskoder, som f.eks. dem der er lette at gætte eller bruges flere steder. Derudover advarer den dig, hvis dine adgangskoder er dukket op i kendte datalækager.

(Foto: Apple)

Nye anonymitets­funktioner

iOS 18 giver dig flere muligheder for at styre, hvem der kan se dine apps, hvordan dine kontakter deles, og hvordan din iPhone forbinder til tilbehør.

Med funktionen Låste og skjulte apps kan du beskytte privat information, såsom notifikationer og app-indhold, mod uønsket adgang. Du kan nu låse en app, og hvis du ønsker yderligere diskretion, kan du skjule den i en låst mappe med andre skjulte apps.

Når du låser eller skjuler en app, vil dens indhold, såsom beskeder og e-mails, ikke dukke op i søgninger, notifikationer eller andre steder i systemet. Dette giver dig bedre kontrol over, hvad andre potentielt kan se på din enhed.

Din iPad kan du opdatere med iPadOS 18, som indeholder en række af de samme nyheder som iOS 18, mens watchOS 11 får en række nye sundhedsfunktioner. MacOS Sequoia understøtter fremover iPhone-skærmdublering, mens apps som Fotos og Adgangskoder får de samme nye funktioner som i iOS.

Læs også:

Apple Intelligence kommer ikke til Danmark

I hvert fald ikke i første omgang.

Læs mere
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

iOS 18 er klar til download

Gemini Live er nu for alle med Android

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Mobil der kan repareres og ombygges

Scroll to Top