Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu kommer Geminis AI mobil-app på dansk

Med en mobilvenlig app bliver det nemmere at få hjælp på farten.

Skrevet af / 05/06/2024 - 16:31
Nu kommer Geminis AI mobil-app på dansk

Google satser benhårdt på AI i form af Gemini, de brugte hele deres åbningstalen på emnet ved Google I/O-udviklerkonferencen. Ud over at være tilgængelig i web-app’en skal den nu rulles ud i alle Googles produkter. Hidtil har vi her i Skandinavien savnet den rigtige mobiloplevelse. Det er slut nu, hvor Google udruller Gemini mobil-app’en. Glædeligt nok skal vi ikke nøjes med at kunne hente app’en i vores land, den bliver faktisk også tilgængelig på dansk.

Med app’en kan man få hjælp til at skrive tekster, brainstorme ideer, sammenfatte lange tekster, generere billeder ud fra beskrivelser eller endda planlægge sin ferie med Maps og Flights.

Læs også AI, AI og mere AI i Googles planer Gemini 1.5 Pro får mere kapacitet og bedre evner til at ræsonnere i flere trin.

Mere specifikt for den mobile oplevelse kan man sige “Hey Google” for at spørge om det, der lige nu vises på skærmen. Eller gøre virkelig avancerede ting, fordi du ikke behøver nøjes med tekst eller stemme, men også kan bruge fotos og kameraet. Som eksempel nævner Google, at man kan tage et billede af sit punkterede dæk og bede om instruktioner til at skifte det.

Skærmbillede: Google Play

Har du en Android-telefon, kan du blot downloade Gemini-app’en fra Google Play eller give Google Assistant tilladelse til at bruge den. Derefter kan du enten trykke på Gemini-ikonet fra startskærmen, fra nogle mobiler stryge fra hjørnet eller ganske enkelt sige “Hey Google”.

Læs også Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk! Googles chatbot Bard skal nu blive bedre til at forstå, opsummere og løse kreative opgaver på dansk.

Med iPhone kan du få adgang til funktionerne direkte fra Google-app’en, som vil blive opdateret inden for de kommende uger.

Du kan få en smagsprøve i browser-app’en.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Motorola er klar med nye medlemmer til Razr-familien

OnePlus lover premiumydelse til budgetpris

EU-planer om chatkontrol udskudt på ubestemt tid

Billigere Galaxy Watch

Huaweis efterfølger vender tilbage

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

Scroll to Top