Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu opdateres Pixel-mobilerne med Android 15

Fokus på tyverisikring, privatlivsbeskyttelse og forbedringer, der gør det nemmere at arbejde på store skærme.

Af / 16/10/2024 - 15:20
Nu opdateres Pixel-mobilerne med Android 15

I dag har næsten alle nye mobiler Android 14 installeret, men nu starter årets store opgraderingscirkus. Google frigiver nu Android 15 til sine egne Pixel-mobiler. I løbet af de kommende måneder vil udvalgte modeller fra andre producenter modtage opdateringen, efter at producenterne har tilføjet deres egne tilpasninger. Vi forventer, at de første nye mobiler, der leveres med operativsystemet, kommer i begyndelsen af 2025.

Screenshot 20241016 143747
(Screenshot: L&B Home)

Theft Detection Lock-funktionen bruger AI til at registrere, om nogen har snuppet din smartphone ud af hånden på dig, og låser skærmen. Denne funktion kommer også til ældre Android-mobiler. Android 15 introducerer også kontroller, når man forsøger at ændre ting, som tyve ofte gør, såsom at fjerne SIM-kort eller slukke for sporing af mobilen. Læs mere om dette på Googles sikkerhedsblog.

Læs også Nu rulles tyverisikring til Android ud Din Android-mobiltelefon får både forebyggende og reaktive tyverisikringsfunktioner.

Android 15 indeholder nu også et virtuelt pengeskab, hvor du kan låse dine følsomme apps, f.eks. sociale medier, datingapps og netbank. De forskellige apps er helt skjult i mobiltelefonen og kræver et login for at blive låst op.

 

For at gøre det lettere at arbejde på en stor skærm, uanset om det er en foldbar mobil eller en tablet, kan du nu vedhæfte eller fjerne en proceslinje på skærmen, hvor du kan have dine mest almindelige apps. Ligesom på din computer.

Annonce

 

Det bliver også lettere at arbejde med flere apps på samme tid på skærmen ved at gemme dine mest almindelige kombinationer. For eksempel åbner Drive og Gmail altid sammen på hver sin side af skærmen.

 

Forbedringer af apps omfatter bedre kameraydelse i svagt lys, SMS-apps kan nu sende beskeder via satellit, og one-touch-login i apps, der bruger Passkeys.

Læs også Google sikrer din konto Google annoncerer afslutningen på phishing og sletter adgangskoder til fordel for Passkeys, samtidig med at det bliver nemmere at bekræfte afsenderen i Gmail.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan bliver Oneplus 13

Hidtil tyndeste foldbare smartphone fra Samsung

Mobilen bliver din sekretær

Android 15 frigivet til Pixel

Opdateret iPad mini får A17 Pro-chip

Lækage afslører iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek ruster sig til AI-mobiler

Verdens tyndeste iPhone næste år?

Google aflytter din Pixel

Nu rulles tyverisikring til Android ud

Oura Ring 4 med betydelige forbedringer