Samsung mener det alvorligt med det der AI. For præcis et år siden var den koreanske elektronikgigant den første store mobilproducent, som med Galaxy AI satsede stort på integration af kunstig intelligens i din smartphone. Og da de foldbare modeller, Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 blev lanceret i sommers, havde de nye mobiler lært endnu flere AI-tricks.
Nu har Galaxy S25-serien – bestående af Samsung Galaxy S25 Ultra, S25+ og S25 – netop set dagens lys. Mobilerne er blevet lanceret ved et stort Galaxy Unpacked-arrangement i San José i Californien, og de tre nye smartphones byder på nye AI-funktioner, der til en vis grad bygger videre på den eksisterende Galaxy AI-platform – og i meget høj grad drager nytte af nye funktioner i Google Gemini. Men det vender vi tilbage til lige straks.
Først skal vi lige lære et helt nyt ord. Samsung taler om “multimodal AI”, og “multimodal” betyder i den sammenhæng noget i retning af, at brugeren fremover skal kunne interagere med mobilen på en helt naturlig måde ved at snakke med den – ligesom man taler med et andet menneske – i stedet for at betjeningen tager udgangspunkt i forskellige apps, og at det kræver mange enkeltstående skridt efter hinanden at udføre en opgave.
Samsung lover f.eks. at du skal kunne finde et bestemt foto i dit billedgalleri blot ved at tale til mobilen og beskrive motivet på samme måde, som hvis du helt naturligt fortalte om situationen til et andet menneske, og Galaxy S25-mobilerne vil også proaktivt hjælpe dig med at skifte til eller at dele information til den rigtige app, baseret på hvad du foretager dig i en given situation.
Konkret betyder det bl.a., at hvis du har søgt efter et billede eller en anden type dokument på din mobil, så kommer der forslag op på skærmen til, hvad du kan gøre med filen (f.eks. skabe en gif, brug som baggrund eller generativ edit, hvis der er tale om et billede) baseret på, hvad mobilen genkender som dit sædvanlige brugsmønster.
Desuden skal Google-funktionen Circle to Search nu kunne genkende endnu flere typer af information på din mobilskærm, f.eks. telefonnumre, emailadresser og webadresser – og så kan man også bruge Circle to Search til at lytte til og genkende musik. Du kan så uden videre bruge informationerne fra dit søgeresultat til – som nævnt, i helt naturligt sprog – f.eks. at oprette kalenderaftaler, købe produkter, sende beskeder eller andet, uden at du behøver at tænke på at åbne først den ene og så den næste app for at gennemføre handlingen.
Hele herligheden er baseret på Google Gemini, som Samsung har integreret langt dybere i de nye smartphones end i nogen tidligere generation af Galaxy S-serien. Du aktiverer Gemini med et enkelt tryk på mobilens sideknap (farvel, Bixby!), og så er det bare at tale løs.
Google har netop annonceret en række nye funktioner i Gemini, som betyder, at AI-assistenten fungerer sammen med Google-tjenester som Kalender, YouTube Musik, Noter, Opgaver og telefon-apps som beskeder og opkald. Og i den nye Galaxy S25-serie er Gemini altså så også, takket være Galaxy AI, integreret med alle Samsung-apps på mobilen, såsom kalenderen, kontakter, noter, etc. I videoen herunder kan du se et par praktiske eksempler på, hvordan det virker i praksis.
Gemini-funktionerne virker på 45 sprog, herunder både dansk, norsk og svensk.
Specifikationer
Alle tre modeller i den nye Galaxy S25-serie har Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Elite-processor under hjelmen (i modsætning til de europæiske Galaxy S24-modeller, hvor kun Galaxy S24 Ultra kom med Snapdragon 8 Gen 3, mens S24 og S24+ var udstyret med Samsungs egen Exynos 2400-processor), og Samsung lover, at det skal gøre NPU-ydelsen (som er afgørende for, hvor hurtigt AI-funktioner bliver afviklet på mobilen) 40% hurtigere og CPU-ydelsen 37% hurtigere sammenlignet med forrige processor-generation.
Samsung Galaxy S25 Ultra kommer med 6,9″ AMOLED-skærm med QHD+ opløsning, og dynamisk opdateringshastighed fra 1-120 Hz.
Samsung Galaxy S25 kommer med 6,2″ AMOLED-skærm og FHD+ opløsning, mens S25+ har 6,7″-skærm og samme QHD+ opløsning som S25 Ultra.
Takket være den nye Snapdragon 8 Elite-processor får skærmen på Galaxy S25 Ultra og S25+ en ny AI-baseret funktion, Samsung har valgt at kalde ProScaler. Således skal billedkvaliteten på de to modeller takket være AI kunne forbedres op til QHD+, selvom det oprindelige billedmateriale oprindeligt var produceret i en lavere opløsning.
Alle modellerne leveres med 12 GB RAM. Galaxy S25 fås med 128 til 512 GB lager, S25+ med 256 eller 512 GB lager, mens S25 Ultra kan leveres med enten 256 eller 512 GB lager – eller med 1 TB til dem med meget stort pladsbehov.
Batterikapaciteten er på 5.000 mAh for S25 Ultras vedkommende, mens batteriet i S25+ er på 4.900 mAh. Galaxy S25 må nøjes med 4.000 mAh, ligesom den mindste models batteri kun kan oplades med 25 watt. De to store modeller understøtter op til 45 watt opladning. Alle tre mobiler har desuden 15 watt trådløs opladning. For så vidt angår batteri og opladning har alle modellerne dermed præcis samme konfiguration som S24-serien.
Til gengæld er styresystemet opgraderet til Android 15, og den nye Galaxy S25-serie er også den første fra Samsung, som fødes med den nye One UI 7-brugerflade, der skulle være kommet allerede i sommers, men blev forsinket, hvilket vi har skrevet om tidligere. Samsung lover, at alle tre modeller modtager de næste syv opdateringer af Android-styresystemet, ligesom vi også garanteres syv års sikkerhedsopdateringer.
Kamera
På kamerafronten er der ved første øjekast ikke sket de store forandringer i forhold til S24-serien. Kamerakonfiguration på alle modellerne er den samme – med undtagelse af ultravidvinkellinsen på S25 Ultra der nu er på 50 Mp. Desuden understøtter samtlige modeller nu 10-bit HDR som standard, hvilket skal give mulighed for mere nuanceret farvegengivelse.
Ellers er det på softwaresiden, vi finder de vigtigste – til dels AI-baserede – kameranyheder. Blandt de mest spændende er funktioner Audio Eraser, der skal gøre det muligt at f.eks. fjerne uønsket støj i videoer. Audio Eraser kan identificere og isolere op til seks forskellige typer af lyd – herunder stemmer, menneskemængder, vind, musik, natur og baggrundsstøj – og derefter kan du styre, hvad der skal tones ned eller fjernes helt.
Portrait Studio, der blev lanceret sammen med de foldbare Z Flip 6- og Z Fold 6-modeller, er også blevet forbedret, så du kan skabe mere virkelighedstro kunstige portrætter af dig selv og dine venner.
Udseende og konstruktion
Alle tre nye mobiler i Galaxy S25-serien er blevet 0,4 mm slankere end deres forgængere. Den nye Ultra-model måler f.eks. 8,2 mm, hvor sidste års S24 Ultra målte 8,6 mm. Galaxy S25 Ultra har desuden fået et lidt mere organisk design med afrundede hjørner, mens S25 og S25+ ligner deres forgængere på en prik.
Mobilerne har til gengæld fået nye farver. Samsung Galaxy S25 Ultra bliver således tilgængelig i farverne Titanium Silverblue, Titanium Black, Titanium Whitesilver og Titanium Gray, og de to andre modeller fås i farverne Navy, Silver Shadow, Icyblue og Mint.
Sidst, men ikke mindst, er hele S25-serien IP68-certificeret, altså vand- og støvtæt, mens kun S25 Ultra er beskyttet af Cornings nye Gorilla Armor 2. De to mindre modeller må nøjes med Gorilla Glass Victus 2.
Pris og tilgængelighed
Alle modellerne i Samsung Galaxy S25-serien kan forudbestilles nu og bliver tilgængelige i butikkerne fra d. 7. februar.
Samsung Galaxy S25 Ultra kommer til at koste fra 11.499 kroner for modellen med 12 GB RAM og 256 GB lager.
Samsung Galaxy S25+ koster 8.999 kroner for samme konfiguration, mens den mindste udgave af Galaxy S25, med 12 GB RAM og 128 GB lager, skal koste 6.999 kroner.