TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Ny iPhone 16-serie lader hurtigere end forgængerne

Med 45 watt kan de nye iPhone 16-modeller oplades 50% hurtigere end tidligere iPhones.

Skrevet af / 13/09/2024 - 13:49
Ny iPhone 16-serie lader hurtigere end forgængerne

Apple har netop lanceret nye iPhone 16- og iPhone 16 Pro-modeller, der kan bestilles fra i dag og bliver tilgængelige i butikkerne fra d. 20. september. I præsentationen gjorde Apple meget ud af at tale om Apple Intelligence, som brugere i EU-lande desværre må undvære i første omgang, ligesom en ny kameraknap og nye processorer også fyldte meget.

Læs også Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple Vi må vente på Apple Intelligence, der ikke er klar, når iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max rammer butikkerne. De første funktioner kommer i en betaversion i løbet af oktober.

Men at alle fire nye iPhone 16-modeller nu kan oplades med op til 45 watt via USB-C porten, nævnede Apple derimod ikke med et ord. Det er ikke desto mindre tilfældet, afslører den officielle kinesiske certificering (China Quality Certification Center) af de nye smartphones. Det blev opdaget af X-brugeren ShrimpApplePro, der straks delte oplysningen på det sociale medie.

Af dokumenterne fremgår det, at iPhone 16-modellerne er blevet certificeret til at kunne lade med en spænding på mellem 5 og 15 volt ved 3 ampere, hvilket svarer til en opladningseffekt på op til 45 watt. Det er markant mere end iPhone 15-modellerne, der maksimalt kunne klare en effekt på op til 29 watt.

(Screenshot: Weibo)

Det er ikke udsædvanligt, at Apple ikke nævnede opgraderingen i forbindelse med præsentationen i tirsdags, for teknologigiganten fra Cupertino foretrækker ofte at holde kortene tæt på kroppen, når det gælder produkternes rene tekniske specifikationer. Dog oplyste Apple faktisk, at de nye iPhone-modeller kan oplades trådløst med 25 watt, hvis mobilen er forbundet til den rigtige MagSafe-adapter.

På niveau med Samsung

Takket være forbedringen kan man oplade sin nye iPhone med samme hastighed, som Samsungs Galaxy S24-serie.

Imens tilbyder de fleste kinesiske topmodeller opladning med mellem 80 watt (Honor Magic6 Pro) og 100 watt (OnePlus 12).

Læs også:

iPhone 15 og skiftet til USB-C: Hvad kan du forvente?

Datahastighed, skærme og opladning: Hvad du skal vide om iPhone 15's USB-C.

Læs mere
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gemini Live er nu for alle med Android

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Scroll to Top