TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Ny Nord-mobil og prisbillig tablet fra OnePlus

Udover OnePlus Nord 4 og OnePlus Pad 2 lancerer den kinesiske producent også en billgere R-version af smart-uret OnePlus Watch 2.

Skrevet af / 16/07/2024 - 16:00
Ny Nord-mobil og prisbillig tablet fra OnePlus

Kinesiske OnePlus har inviteret den samlede europæiske tech-presse til Milano. Her er intet spor af den våde og kolde danske sommer, men derimod solskin og over 30 °C varme. Og OnePlus håber, at de småfrysende forbrugere vil finde firmaets nye budgetvenlige produkter lige så hotte.

Både mobilen OnePlus Nord 4 og tabletten OnePlus Pad 2 kommer til salg til en pris, der ligger langt under den normale pris for flagskibsprodukter som Samsung Galaxy S24, iPhone 15 og kinesernes egen OnePlus 12, men ambitionen er alligevel at give forbrugerne en premiumoplevelse.

OnePlus Nord 4

Det er i hvert fald indtrykket ved første øjekast, når man ser den nye OnePlus Nord 4, der giver mindelser om de lækreste smartphones fra mobilproducenten HTC, der engang dominerede Android-markedet.

OnePlus Nord 4 har nemlig en krop fremstillet udelukkende af metal, og mobilen er samtidig den tyndeste i Nord-serien til dato.

OnePlus Nord 4
Mobilen kommer i tre farver, nemlig Obsidian Midnight, Mercurial Silver (som på billedet) og Oasis Green. (Foto: Peter Gotschalk)

Skærmen på 6,74″ (1.5K opløsning, dvs. 2.770 x 1.240 pixel) omkranses af en kant, der blot måler 1,82 mm, og tilbyder Ultra HDR samt en maksimal lysstyrke på 2.150 nit. Mobilen byder endvidere på samme ‘Aqua Touch’-funktion som OnePlus 12, hvilket gør det muligt for brugeren at betjene skærmen, selvom den er drivende våd. En lækker og nyttig funktion i et regnvådt land som Danmark …

Under skærmen drives værket af en Snapdragon 7 Plus Gen 3-processor samt af op til 16 GB RAM. Det indbyggede lager er på op til 512 GB.

Læs også Imponerende OnePlus Nord 3 OnePlus er tilbage på banen med en mellemklassemobil, der leverer mere, end vi havde forventet til prisen.

Til trods for metalkroppen og det slanke ydre har OnePlus fået plads til et batteri på 5.500 mAh, der kan oplades med 100 W. Opladeren følger dog ikke med i kassen, når man køber den nye smartphone, og på grund af metalkroppen understøtter Nord 4 ikke trådløs opladning.

Kamerakonfigurationen kan selvfølgelig ikke leve op til kameraerne på førnævnte flagskibsmodeller. Men OnePlus Nord 4 kan alligevel bryste sig af et 50 Mp hovedkamera med samme type Sony Lytia-sensor, som sad i topmodellen OnePlus 12. Dertil kommer et 8 Mp ultravidvinkel-kamera samt et frontkamera til selfies på 16 Mp.

OnePlus Nord 4 er baseret på Android 14 (der tilbydes 4 x opdateringer af operativsystemet samt 6 års sikkerhedsopdateringer) og bliver tilgængelig i to konfigurationer med hhv. 12 GB RAM / 256 GB lager og 16 GB RAM / 512 GB lager.

OnePlus Nord 4
Skærmen på 6,74″ (1.5K opløsning, dvs. 2.770 x 1.240 pixel) omkranses af en kant, der blot måler 1,82 mm. (Foto: Peter Gotschalk)

Prisen bliver 3.999 kroner for den lille konfiguration og 4.699 kroner for den store. Mobilen kommer i tre farver, nemlig Obsidian Midnight, Mercurial Silver og Oasis Green.

OnePlus Pad 2

Om muligt er OnePlus Pad 2 endnu mere ambitiøs. Den nye tablet er en heftig opgradering i forhold til sidste års ellers ret vellykkede OnePlus Pad. Den var nemlig blot baseret på en MediaTek Dimensity 9000-processor, mens OnePlus Pad 2 har en Snapdragon 8 Gen 3-processor siddende under skærmen. Tabletten fås i to konfigurationer med hhv. 8 GB RAM /128 GB lager og 12 GB RAM / 256 GB lager.

Skærmen er vokset fra 11,61″ til 12,1″, og opløsningen er nu på 3.000 x 2.120 pixel med en maksimal lysstyrke på 900 nit. Til gengæld er batteriet stadig på 9.510 mAh, og det understøtter ligesom sidste år 67 W hurtigopladning. Kamerakonfigurationen er også den samme som på sidste års model, nemlig 13 Mp (hovedkamera) og 8 Mp (frontkamera).

OnePlus Pad 2
OnePlus Pad 2 har en Snapdragon 8 Gen 3-processor siddende under skærmen. (Foto: Peter Gotschalk)

OnePlus Pad 2 kommer til at koste 4.299 kroner, når den bliver tilgængelig i butikkerne.

AI

Både OnePlus Nord 4 og OnePlus Pad 2 får AI-funktioner, der bl.a. skal gøre brugeren mere produktiv samt give mulighed for nemmere billedredigering.

Det indbefatter bl.a. AI-værktøjer som AI Eraser og Smart Cutout, som fjerner uønskede personer og genstande fra billeder.

Til øget produktivitet skal AI-værktøjer som AI Writer, der skal kunne skrive en lang besked baseret på korte instruktioner. Dertil kommer f.eks. AI Speak, der kan læse op fra websider, samt AI Recording Summary, som skal kunne tage en timelang mødeoptagelse og omdanne den til et kort skriftligt resumé i løbet af få sekunder.

Desværre bliver produktivitetsværktøjerne bliver kun tilgængelige på sprog som engelsk, hindi og kinesisk, oplyser OnePlus.

OnePlus Watch 2R

Kineserne havde også en ny version af deres fremragende smart-ur med til Milano. OnePlus Watch 2R skal være 25% lettere end det oprindelige OnePlus Watch 2, fordi det primært er fremstillet i aluminium i stedet for rustfrit stål.

OnePlus Watch 2R
Urskiven i 2.5D safirglas er rund, selve skærmen måler 1,43 tommer med en opløsning på 466 x 466 pixel. (Foto: OnePlus)

Men Watch 2R kommer med samme såkaldte Dual-Engine Architecture som forgængeren. OnePlus Watch 2R har nemlig også to processorer siddende under urskiven, Snapdragon W5 samt BES 2700 MCU, hvoraf førstnævnte kører Google Wear OS 4.0, og sidstnævnte kører et realtidsstyresystem, som tager sig af simple opgaver, der kører i baggrunden. Takket være Wear OS er uret fuldt integreret med alle Googles apps, herunder Maps, Wallet, Calendar og Google Assistant.

Batteriet er på 500 mAh, så OnePlus lover, at smart-uret skal kunne fungere i op til 100 timer på én opladning.

Urskiven i 2.5D safirglas er rund, selve skærmen måler 1,43 tommer med en opløsning på 466 x 466 pixel. OnePlus Watch 2R er desuden både støv- og vandtæt (5 ATM + IP68).

Smart-uret kommer med over 100 forskellige træningsprogrammer og kan også overvåge brugerens nattesøvn.

OnePlus Watch 2R kommer på markedet i to forskellige farver (Forest Green og Gunmetal Gray) til en salgspris på 2.199 kroner.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Derfor kan du ikke længere skrue op og ned for lyden med din iPhone

Samsungs nye foldbare mobiler er et kæmpe flop

Motorola lancerer to nye prisbillige modeller i Edge-familien

Garmin fēnix får AMOLED-skærm

Nye detaljer om iPhone 16 Pro og 16 Pro Max

Årets mest lyserøde mobil

ZTE K1 Pro smart-ur til børn

Oplad alle gadgets samtidig

Oplad mobilen på fire et halvt minut

Styr mobilen med øjnene

Scroll to Top