TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Ny teknologi fra Xiaomi skal kunne afsløre skjulte kameraer

Funktionen bliver angiveligt lanceret som en del af operativsystemet HyperOS 2.0.

Skrevet af / 06/08/2024 - 13:16
Ny teknologi fra Xiaomi skal kunne afsløre skjulte kameraer

En ny funktion i smartphones fra den kinesiske tech-gigant Xiaomi kan snart give brugere mulighed for at opdage skjulte kameraer i deres omgivelser. Det skriver mediet XiaomiTime, som citerer kilder tæt på virksomheden.

Funktionen, der forventes at blive introduceret med den kommende HyperOS 2.0, vil angiveligt udnytte Wi-Fi-signalanalyse til at identificere potentielle overvågningskameraer. Selvom Xiaomi endnu ikke har bekræftet funktionen officielt, har lækkede skærmbilleder givet indblik i, hvordan den kan komme til at fungere.

Læs også Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men … Xiaomi 14 Ultra kunne være årets bedste mobil, men hvor er AI-funktionerne?

Sådan fungerer det

Ifølge de tilgængelige oplysninger vil brugere kunne aktivere søgningen med et enkelt tryk. Mobilen vil derefter scanne efter trådløse radiosignaler i nærheden og forsøge at identificere dem, der stammer fra kameraer, som sender billeder via Wi-Fi.

Annonce

Teknologien bag funktionen menes at være baseret på et open-source Python-program kaldet Ingram, som er tilgængelig på GitHub. Dette program er oprindeligt designet til at opdage sårbarheder i Wi-Fi-kameraer og anvender metoder som signalstyrkeanalyse, SSID-identifikation og analyse af netværkstrafik.

HyperOS-hidden-camera-1 HyperOS-hidden-camera-2
<
>
Lækkede skærmbilleder viser, hvordan den nye funktion kan komme til at fungere. (Screenshots: XiaomiTime)

Øget beskyttelse af brugernes privatliv

Vi har nok alle hørt historier om gæster, der er blevet udspioneret med skjulte kameraer på hoteller og i lejeboliger. Og det er bl.a. til sådanne situationer, at Xiaomi har udviklet den nye funktion i HyperOS 2.0.

Det er dog værd at bemærke, at teknologien har sine begrænsninger. Kameraer, der er tilsluttet via et netværkskabel, vil ikke kunne opdages med denne metode.

Læs også Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner Xiaomi Watch S3 har utrolig meget at byde på til en særdeles rimelig pris.

Hvis og såfremt funktionen bliver en realitet, vil det formentlig ske inden længe, da Xiaomi forventes at lancere HyperOS 2.0 i løbet af efteråret.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Derfor kan du ikke længere skrue op og ned for lyden med din iPhone

Samsungs nye foldbare mobiler er et kæmpe flop

Motorola lancerer to nye prisbillige modeller i Edge-familien

Garmin fēnix får AMOLED-skærm

Nye detaljer om iPhone 16 Pro og 16 Pro Max

Årets mest lyserøde mobil

ZTE K1 Pro smart-ur til børn

Scroll to Top