TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Vi har haft OnePlus 6 i hænderne

OnePlus udsender ny flagskibsmobil plus deres første trådløse hørepropper.

Af / 22/05/2018 - 13:52
Vi har haft OnePlus 6 i hænderne

Efter succesen med den lynhurtige, men stadig overkommelig OnePlus 5T slår den kinesiske mobilproducent nu til med dette års flagskib, OnePlus 6.

For første gang har de valgt glas som materiale, hvilket både giver bedre ydelse på forbindelsen og nye muligheder med designet. Den fås i spejlblank Mirror Black samt mat Midnight Black og Silk White.

OnePlus 2
De spændende farvevalg for OnePlus 6. (Photo: OnePlus)

Som så mange andre det seneste års tid har telefonen fået en kant til kant-skærm på knap 6,3 tommer. Alligevel er de ydre mål ikke større end på den foregående model.

OnePlus 3
Kant til kant-skærm og “hak” til selfie-kameraet. (Foto: Jonas Ekelund)

Som sædvanlig satses der kraftigt på ydelse med den nyeste Snapdragon-processor og hurtig hukommelse. Men kineserne har også arbejdet hårdt på, at Oxygen OS skal give en brugeroplevelse, der ikke hakker, og at telefonen ikke begynder at virke langsom, når man har haft den et stykke tid. Et problem, der ellers ofte betyder, at folk føler sig tvunget til at opgradere, selv om hardwaren stadig burde være hurtig nok.

OnePlus 4
Centrerede kameraer med bedre lysfølsomhed. (Foto: OnePlus)

Kameraerne er flyttet til en mere centreret position. OnePlus har frem for alt arbejdet på, at telefonen kan tage bedre billeder i svagt lys takket være en 19 procent større billedsensor fra Sony. De har også tilføjet optisk billedstabilisering, så man ikke får slørede billeder ved længere eksponeringer.

Annonce

Portrætindstillingen er yderligere forbedret, og med en kommende software-opgradering vil man også kunne bruge den med selfie-kameraet. Trenden med slowmotion-video har de ligeledes taget til sig. Som noget unikt kan man filme med 480 billeder i sekundet i et minut (!) og så vælge, hvilken del af videoen der skal afspilles i slowmotion. Præcis hvordan det virker, vender vi tilbage til i en kommende test.

OnePlus 5
Dobbelt kamera med slowmotion-video. (Foto: Jonas Ekelund)

Der er også tænkt på batterilevetiden med et rimelig stort batteri samt hurtigopladning, hvor 30 minutters opladning giver en hel dags brug.

Ud over forhåndskøb i pop-up-butikker i København og Aarhus den 22. maj kl. 16, bliver OnePlus 6 generelt tilgængelig fra den 23. maj. Den kan også reserveres.

Priserne starter ved 3.899 kroner for 6 gigabyte ram og 64 gigabyte lager.

FAKTA
Skærm: 6,28″ AMOLED, 19:9 format
Kameraer: 20 + 16 MP f/1.7 OIS / 16 MP f/2.0
Processor: 2,8 GHz Qualcomm Snapdragon 845 octa-core
Hukommelse: 6-8 GB ram / 64-256 GB lager
Batteri: 3300 mAh

Første trådløse hørepropper

OnePlus 6
OnePlus Bullets Wireless. (Foto: Jonas Ekelund)

Efter to år med prototyper, der ikke levede op til kravene, mener OnePlus, at de nu har fundet den rette balance mellem ydelse, vægt, batteritid og pris. De nye Bullets Wireless hørepropper er udstyret med en krave, så batterierne hviler rundt om nakken uden at trække i propperne.

Det giver også en god balance, så de ikke falder af, når man ikke bruger dem. Propperne er desuden magnetiske, hvilket hjælper med at få dem til at sidde sikkert. Musikken stopper automatisk, når de klikkes sammen, og starter automatisk igen, når man skiller dem ad.

OnePlus 7
Propperne er magnetiske. (Foto: OnePlus)

De små bøjler på propperne absorberer uønskede refleksioner, hvilket skulle give renere og bedre lyd. De understøtter også aptX-overførsel for bedre lydkvalitet. Ligesom mobilen lades de op med USB-C, og ti minutters hurtigopladning giver op til fem timers lytning.

OnePlus Bullets Wireless lanceres den 5. juni til en europæisk pris af 69 euro. Også de er på vej til vores testlaboratorium, så vi vender tilbage med en anmeldelse.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu kan du købe OnePlus' billige flagskib

USB-C-sårbarhed i iPhone

Grok AI er nu tilgængelig som en app

Bliv fundet med mobilen i ødemarken

Apple aktiverer AI-søgefunktion hos alle brugere uden at spørge først

Slut med produktion af Apple Vision Pro

Samsung løfter sløret for Galaxy Ring 2 til kommende Galaxy Unpacked

EU vil tvinge Apple til at give Android adgang til AirDrop og AirPlay

Armbåndsur til astronørder

Samsung klar med fire nye Galaxy S-modeller i januar 2025

OnePlus på vej med endnu en topmodel

Android XR til virtuelle verdener