TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Sansende musikoplevelse for mennesker med høretab

Med Apple Music Haptics behøver du ikke at høre godt for at opleve musik.

Skrevet af / 18/09/2024 - 12:15
Sansende musikoplevelse for mennesker med høretab

Der er mange funktioner i Apple-enheder til personer med synshandicap, hvor man i stedet kan tale eller få ting læst op eller beskrevet for sig. Men hvis man har et høretab, er det svært at få hjælp eller at høre musik. Det håber Apple at kunne gøre noget ved med den nye tilgængelighedsfunktion Music Haptics.

Funktionen bruger simpelthen iPhone Taptic Engine til at gengive musik med tryk, teksturer og raffinerede vibrationer, der følger musikkens lyd. Den kan bruges med Apple Music, Apple Music Classical, Shazam, men også tredjepartsapps, når din iPhone er forbundet til internettet.

Annonce

For at gøre det lettere at finde musik, der passer til funktionen, er der blevet dedikeret et nyt område i Apple Music til den. Der er playlister som Haptic Beats, Haptic Bass, Haptic Vibrations og Haptic Hits samt et udvalg af albums. Følg dette link for at finde dem.

For at bruge Music Haptics skal du gå til appen Indstillinger, vælge Tilgængelighed og kontrollere, at Music Haptics er slået til. Music Haptics-logoet vises på skærmen. For at sætte haptics på pause skal du trykke på logoet en gang og igen for at genaktivere det.

Music Haptics er tilgængelig for iPhone 12 og nyere med iOS 18 eller nyere.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Android 15 er på trapperne

Oplev musikken med dine sanser

iOS 18 er klar til download

Gemini Live er nu for alle med Android

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Scroll to Top