TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Specifikationerne for Bluetooth 6 er frigivet

Bedre sikkerhed og effektivitet, men frem for alt positionsbestemmelse.

Skrevet af / 10/09/2024 - 15:17
Specifikationerne for Bluetooth 6 er frigivet

Det kan godt føles som om Bluetooth 5 er en forholdsvis ny teknologi, men den kom faktisk helt tilbage i 2016. Dengang handlede det om The Internet of Things, og at give lavenergi-enheder firdoblet rækkevidde og dobbelt hastighed. Med introduktionen af ​​Bluetooth 6 er det mestendels nogle mindre tekniske forbedringer under motorhjelmen, som de fleste ikke vil bemærke. Men der er også én væsentlig forbedring, som kan gøre vores hverdag nemmere.

Læs også Bluetooth får bedre hastighed og rækkevidde I 2016 får Bluetooth en større opgradering som en del af forberedelserne til intelligente hjem og Internet of Things.

Hvis vi starter med detaljerne, så inkluderer specifikationen nye måder at finde andre Bluetooth-enheder hurtigere på, for at forbedre effektiviteten af ​​overførslerne, for at reducere forsinkelser, og til at udveksle mere information om, hvad den anden enhed er i stand til. Også på vej er Frame Space Update, som tillader højere overførselsydelse til lyd- og træningsprodukter, samt til download af opdateringer.

Men den store nye ting ved opdateringen er Bluetooth Channel Sounding. Ved at måle vinklen på indgående og udgående signaler kan enhederne bestemme i hvilken retning, og hvor langt væk, en anden enhed er. Dette minder lidt om, hvad man i dag bruger Ultra Wideband til i Apples og Samsungs tracking-tags. Men at få det indbygget i mange enheder, uden at skulle bruge et specielt kredsløb til det, vil bestemt gøre livet lettere.

Annonce
Angle of Arrival og Angle of Departure for retningsbestemmelse (Foto: Bluetooth SIG)

Forestil dig at kunne spørge dit TV i hvilken retning du skal lede efter fjernbetjeningen, og hvor langt væk den er! Men denne teknologi vil også øge sikkerheden ved eksempelvis trådløse bilnøgler, da bilen skal kunne ignorere nøgler, der ikke er direkte ved siden af ​​bilen.

Hvis du er meget interesseret i, hvordan Channel Sounding fungerer, kan du læse denne tekniske gennemgang hos Bluetooth SIG.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gemini Live er nu for alle med Android

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Scroll to Top