TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Top 10

Top 10 – Find den bedste mobil lige nu!

Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.

Af / Opdateret: 02/12/2022 - 13:20 // Først publiceret: 28/05/2022
Top 10 – Find den bedste mobil lige nu!

Din mobil er det vigtigste elektronikprodukt, du ejer. I hvert fald bruger langt de fleste af os mange timer med vores smartphone hver dag, og mobilen er en blæksprutte, som både udfylder rollen som kamera, musikafspiller, TV-skærm, webbrowser, E-bogslæser, brevdue, kalender, notesblok, spillekonsol, telefon og meget, meget mere.

Med andre ord er det ikke ligegyldigt, hvilken smartphone du render rundt med i lommen. På Lyd & Billede tester vi et stort antal mobiler hvert år – i alle prisklasser – og nogle er klart bedre end andre.

Her har vi sammensat en liste over de ti bedste smartphones fra de seneste 12 måneder. Der er mobiler i alle prisklasser på listen – det er jo ikke alle, der har lyst til at slagte den helt store sparegris for at købe en telefon – men til fælles har de alle, at de kommer med vores varmeste anbefaling.

Vi anbefaler, at du læser den pågældende test, før du køber én af mobilerne på listen, men vi lover, at vælger du et af produkterne på listen, går du ikke helt galt i byen.

[vc_row][vc_column][vc_tta_accordion active_section=”1001″ collapsible_all=”true”][vc_tta_section title=”Det skal du holde øje med, når du køber ny mobil” tab_id=”1570451461790-49d90d96-f77f”][vc_column_text]

Annonce

Batteriet: Måles i mAh (milli-Ampere-hours), hvilket meget simpelt formuleret angiver, hvor længe din mobil har strøm. Jo flere mAh, jo bedre. Som minimum bør du gå efter 3000 mAh, men hvis mobilen har en stor skærm (i omegnen af 6 tommer eller mere), bør tallet være endnu højere. Især hvis skærmen også er meget lysstærk.

Kamera: I dag kommer mange smartphones med to eller flere objektiver, og hvis du gerne vil tage gode billeder med din mobil, bør du kigge efter ting som autofokus, vidvinkel og/eller ultravidvinkel, optisk zoom, optisk billedstabilisering, nattemodus osv. Til gengæld kan du glemme alt om megapixels. Det har næsten ingen betydning for, hvor gode dine billeder bliver.

Lager: Du må aldrig, aldrig, aldrig købe en smartphone, som kun kommer med 8 eller 16 gigabyte internt lager. Alene operativsystemet (typisk Android) fylder så meget, at der næsten ingen plads er tilbage, hvis du ikke har mindst 32 gigabyte at gøre godt med. Mange smartphones lader dig udvide det indbyggede lager via microSD-kort eller lignende, men vær opmærksom på, at eksterne hukommelseskort er en del langsommere end telefonens egen ROM

Opladning: Flere og flere smartphones, specielt i mellemklassen og selvfølgelig de fleste dyrere modeller, kommer med mulighed for hurtigopladning og/eller trådløs opladning. Det er til at leve med, at din mobil ikke kan holde strøm en hel dag, hvis den kan oplades fra 0 til 50 procent strøm på en halv time eller mindre.

Skærm: Vær klar over, at en stor skærm ikke automatisk er ensbetydende med, at der er meget plads at gøre godt med til apps osv. Opløsningen er lige så vigtig, og selv i dag kommer de billigste smartphones med blot HD-opløsning, mens de helt dyre modeller typisk har 2K-skærme eller bedre. Når opløsningen er højere, bliver arbejdsområdet på skærmen så meget desto større, og billedkvaliteten er selvfølgelig bedre og grafikken skarpere.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]

Denne liste vil blive opdateret løbende, efterhånden som vi tester nye produkter.

  1. Apple iPhone 14

    Den billigste iPhone 14

    iPhone 14 er bedre end sin forgænger, men den er også dyrere, og har ikke mange væsentlige opgraderinger.

    Endnu hurtigere, med et bedre kamera og flere funktioner.
    Oplader er ekstraudstyr. Mangler teleobjektiv. Prisen har taget et hop.
    Læs hele testen
  2. iPhone 14 Pro

    Kostbar perfektion

    Man skal stå tidligt op, hvis man vil prøve at lave en bedre mobil end iPhone 14 Pro.

    Knuser konkurrenterne på ydelse. Bedste kamera hidtil. Cinematic video i 4K, og den superskarpe skærm som altid er aktiv.
    1 TB hukommelse er stadig dyrt.
    Læs hele testen
  3. Google Pixel 7

    Alt det bedste fra topmodellen

    Google Pixel 7 har stort set alt det, som storebror Pro har – men lidt billigere.

    Lige så hurtig som Pro-versionen, og skærmen er næsten lige så god, bare mindre. Rigtig attraktiv pris.
    Den rigtig fine teleleoptik er sparet væk. De fiffigste AI-features er stadig fremtidsmusik.
    Læs hele testen
  4. Google Pixel 7 Pro

    Googles egen målestok

    Pixel 7 Pro er Googles referencetelefon, der viser, hvordan Android 13 skal bruges. Og nu er den i Danmark.

    Stor og lækker premium-telefon med high end-ambitioner. Fantastisk skærm og rigtig gode kameraer.
    Man kan finde hurtigere telefoner til prisen. De mest innovative AI-features er enten ikke aktiveret endnu, eller er kun tilgængelige på engelsk. Ingen medfølgende oplader.
    Læs hele testen
  5. Motorola Edge 30 Ultra

    Ultragod?

    Motorola Edge 30 Ultra er det mest ambitiøse produkt fra den kinesiske mobilproducent til dato. Og mobilen lever (næsten) op til forventningerne.

    Blandt de hurtigste smartphones, vi har testet. Desuden lang batterilevetid og lynhurtig opladning. Dertil kommer fantastisk skærmkvalitet med 144 Hz opdateringsfrekvens. Designet er elegant og robust på samme tid.
    Der er blevet hugget en hæl og klippet en tå for at holde prisen nede, derfor må mobilen nøjes med IP52-certificering og skærmbeskyttelse med Gorilla Glass 5. OLED-panelet havde også fortjent en højere opløsning end FHD+. Det største problem er dog kameraet. Lad dig ikke narre af de 200 megapixel.
    Læs hele testen
  6. Motorola Razr 2022

    Markedets bedste klapmobil

    Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.

    Lynhurtig processor, god batterilevetid og lysstærk foldbar skærm uden synlig fold. Desuden funktioner, som gør brug af den foldbare formfaktor.
    Ingen trådløs opladning. Kameraet mangler også optisk zoom.
    Læs hele testen
  7. OnePlus 10T

    Hurtigt budgetflagskib mangler det sidste

    OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.

    Hurtig Snapdragon 8+ Gen 1-processor og endnu hurtigere 150 W opladning. God skærm og glimrende lydkvalitet.
    Mangler trådløs opladning og IP-certificering. Kameraet har ikke optisk zoom.
    Læs hele testen
  8. Samsung Galaxy Z Fold 4

    I pose og i sæk til de få

    Samsung Galaxy Z Fold 4 følger i forgængerens fodspor og er mest for dig, der har arvet en rig onkel og desuden har brug for unik mobil produktivitet.

    Lynhurtig og velproduceret foldbar smartphone med konfiguration fra øverste hylde. Forbedret kamera og mere brugbart format takket være Android 12L.
    Meget, meget dyr. Pivringe batterilevetid.
    Læs hele testen
  9. Sony Xperia 5 IV

    Kompakt topmobil til kameraentusiaster

    Sony Xperia 5 IV er en af de få kompakte smartphones i premiumklassen på markedet. Den er fremragende, men på enkelte punkter rammer Sony ved siden af skiven.

    Glimrende kameramobil for semiprofessionelle. Desuden OLED-skærm i 21:9-format, der nu er blevet mere lysstærk. Dertil kommer kompakt format og dedikeret kameraknap samt hurtig processor og trådløs opladning.
    Mobilen bliver ekstremt varm, hvis den presses. Kameraet mangler Xperia-seriens traditionelle periskopteknologi i telelinsen.
    Læs hele testen
  10. Xiaomi 12T Pro

    Topfart med små kompromisser

    Xiaomi 12T Pro er måske den hurtigste knallert på molen blandt Android-smartphones lige nu. Og det vilde kamera med 200 megapixel linse leverer varen.

    Vildt kamera med 200 megapixel, 120 watt lynopladning, en af markedets hurtigste mobilprocessorer leverer topydelse.
    Mobilen må nøjes med IP53-certificering og skærmbeskyttelse med Gorilla Glass 5 for at holde prisen nede. Skærmen er heller ikke den mest lysstærke. Alligevel er mobilen 1.000 kroner dyrere end sin forgænger.
    Læs hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

2 kommentarer til “Top 10 – Find den bedste mobil lige nu!”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Armbåndsur til astronørder

Samsung klar med fire nye Galaxy S-modeller i januar 2025

OnePlus på vej med endnu en topmodel

Android XR til virtuelle verdener

Nye Apple Intelligence-funktioner klar til iPhone

Googles december-opdatering frigivet

Reparere selv? Glem det!

Første brugere kan downloade Samsung One UI 7

OnePlus løfter sløret for OnePlus 13

Huawei lancerer nyt operativsystem uden Android

Gemini Live på dansk!

Huawei Mate 70 kan bestilles