TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

WhatsApp udvikler alternativ til AirDrop

WhatsApp arbejder på en ny funktion til filoverførsel mellem enheder i nærheden uden brug af internet. "Nearby Share" udvikles til både Android- og iOS-mobiler.

Skrevet af / 23/07/2024 - 12:41
WhatsApp udvikler alternativ til AirDrop

WhatsApp arbejder på en helt ny funktion kaldet “Nearby Share”, der muliggør filoverførsel såsom fotos, videoer og dokumenter mellem enheder i nærheden uden en aktiv internetforbindelse.

Det kan man læse på bloggen WABetainfo, som har specialiseret sig i at følge med i den løbende udvikling af verdens mest populære chat-app.

Læs også Slip for adgangskode til WhatsApp Med passkeys slipper du for kodeord og sms-verificering for at logge sikkert ind på WhatsApp.

Funktionen vil være kompatibel på tværs af platforme, så filer kan deles mellem Android- og iOS-enheder. Fildelingen bliver end-to-end-krypteret, skriver WABetainfo, der henviser til betaversionerne 24.15.10.70 af WhatsApp til iOS og 2.24.9.22 til Android.

Brugere af iPhone skal skulle scanne en QR-kode for at initiere en filoverførsel, hvilket skyldes systembegrænsninger i iOS. Android-enheder vil til gengæld automatisk kunne opdage andre enheder i nærheden.

(Screenshot: WABetainfo)

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at “Nearby Share” nogensinde bliver officielt lanceret. Men hvis funktionen til sidst finder vej til WhatsApp på din smartphone, vil den for iPhone-brugere bl.a. kunne erstatte Apples egen Airdrop-funktion.

Og som nævnt vil den kunne bruges til at overføre filer mellem iOS- og Android-enheder, ligesom deling af store filer såsom fotos og video i høj opløsning også vil blive nemmere.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Derfor kan du ikke længere skrue op og ned for lyden med din iPhone

Samsungs nye foldbare mobiler er et kæmpe flop

Motorola lancerer to nye prisbillige modeller i Edge-familien

Garmin fēnix får AMOLED-skærm

Nye detaljer om iPhone 16 Pro og 16 Pro Max

Årets mest lyserøde mobil

ZTE K1 Pro smart-ur til børn

Oplad alle gadgets samtidig

Oplad mobilen på fire et halvt minut

Styr mobilen med øjnene

Scroll to Top