TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi næststørste mobilmærke i august

Overhalede Apples mobilsalg i sidste måned, og kun Samsung er nu større.

Af / 24/09/2024 - 15:45
Xiaomi næststørste mobilmærke i august

Hvis man ser på toplisten over de bedst sælgende mobiltelefoner i Skandinavien, står der Apple, Apple, Samsung, Apple og Samsung. Men vi er ret unikke. På verdensplan er de kinesiske mærker betydeligt større. Det kan man ikke mindst se i statistikken fra analysefirmaet Counterpoint over salget af mobiltelefoner i sidste måned.

De konstaterer, at Xiaomi var et af de hurtigst voksende mærker i første halvdel af året med en vækst på 22 procent sammenlignet med sidste år. Dette er efter forsyningsproblemer i 2022 og den generelle afmatning på markedet i 2023.

(Grafik: Counterpoint)

Xiaomi has adopted a leaner product strategy this year, focusing its energies to create one hero model per price band, rather than launching multiple devices in one segment. While entry-to-mid-tier devices continue to show strong performance for Xiaomi, it has also made inroads into the premium segment with foldable and “ultra” devices, siger Tarun Pathak på Counterpoint.

Dette førte til, at Xiaomi faktisk havde en større markedsandel end Apple inden for mobiltelefoner i august. Bedriften er en symbolsk sejr snarere end et reelt tronskifte. Årsagen er, at Apples salg altid er svagest i august, fordi de lancerer deres nye modeller i september, hvilket får forbrugerne til at vente med at købe. Xiaomi frigiver modeller i løbet af året, hvilket resulterer i en meget mere stabil salgskurve.

Kilde: Counterpoint

Annonce

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer først i 2025

Xiaomi lancerer klapmobil og erklærer krig mod Samsung

Samsung opgraderer Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nye Xiaomi-mobiler med Leica og MediaTek

HarmonyOS nu på egne ben

Xiaomi nummer 2 i august

Huaweis nye generation af ure

Android 15 er på trapperne

Oplev musikken med dine sanser

iOS 18 er klar til download

Gemini Live er nu for alle med Android

Xperia får AI-billedredigering

Scroll to Top