Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Moto X er den første Google-telefon

Google har endelig fået sin egen "iPhone", og den bliver produceret i Texas.

Skrevet af / 01/08/2013 - 23:50
Moto X er den første Google-telefon

Den amerikanske mobilproducent, Motorola, blev købt af Google for næsten to år siden, og siden har der været meget stille om firmaet, som i fordums tid var blandt de første pionerer inden for mobilteknologien.

Nu har Motorola så præsenteret den første smartphone, Moto X, udviklet udelukkende i tiden efter Google-overtagelsen, og hvor Googles Nexus-telefoner, produceret af firmaer som Samsung, LG og HTC, har skulle vise verden Googles “rene” vision for Android-styresystemet, er Moto X den første rigtige Google-telefon, som søgemaskinegiganten har haft 100% kontrol over, både hvad angår software og hardware.

Med andre ord er Moto X det tætteste Google nogensinde kommer på Apples iPhone. Med den forskel, at Moto X faktisk produceres i USA på en fabrik i Texas, hvilket gør, at Google med Moto X kan byde på en helt nyt koncept, som vi allerede kender fra bilbranchen!

Køber man en Moto X vil man nemlig kunne designe og sammensætte sin egen telefon på nøjagtig samme måde, som man selv bestemmer, om den spritnye bil skal være rød med sorte lædersæder, eller om den skal være sølvgrå med beige sportssæder, automatgear og multimedieanlæg! Moto X kommer således med 18 forskellige bagcovers, 7 forskellige accentfarver (farven på ringen omkring kameraet og knapperne på telefonens sider), og man kan også selv bestemme, om fronten skal være hvid eller sort samt en række andre parametre.

Print

Designet er afrundet og bagsiden kurver ligesom på HTC One. Dog en del mere, hvilket blandt har tvunget Motorola til at udvikle et kurvet batteri for at udnytte pladsen under coveret.

MotoX_Black_Side

Ifølge Gizmodo.com, som har prøvet telefonen, er Moto X lynhurtig. Den kommer “kun” med en Snapdragon S4 Pro dual-core processor, men i alt har telefonen hele otte processor-kerner, da den også er udstyret med en quad-core Adreno 320 GPU (grafikchip) samt to mindre processorer, som tager sig af andre, faste opgaver (herunder stemmestyring).

Google har nemlig indbygget en række “always on”-funktioner i Moto X, og en af dem er stemmestyring. Telefonen skal først oplæres til at genkende brugerens stemme, men derefter kan man styre Moto X med stemmen ved blot at sige “OK, Google Now” for at komme i gang. Herefter vil man have direkte adgang til at stemmestyre en række kendte Google-funktioner som email, kort og søgning.

MotoX_Black

Det vides desværre ikke, hvornår og om Moto X kommer til Danmark. I USA kommer den i første omgang ud til forbrugerne via operatøren AT&T. Til en pris på USD 250 for en model med 32 GB. Men det er med en kontrakt, der binder brugeren i to år, så hvor meget Moto X kommer til at koste uden operatørtilskud er ikke godt at vide. Formentlig 5.000 kroner eller mere inklusive moms, hvis den nogensinde dukker op på det danske marked.

Specifikationer
Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean (vil snart blive opgraderet til 4.3)
Skærm: 4,7″ 1184 x 720, 316 ppi
Processor: 1,7 GHz dual-core Snapdragon S4
Hukommelse: 2 GB / 16 eller 32 GB
Trådløst: 4G LTE, NFC, trådløs opladning
Batteri: 2200 mAh

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

0
Lyd & Billede
Scroll to Top