Kun kort tid efter, at Pink Floyd annoncerede sin 50-års jubilæumsudgave af mesterværket The Dark Side of the Moon, har en debat hærget på sociale medier om hvorvidt bandet er blevet ‘woke’.
Bandet delte for nylig en opdateret udgave af albummets grafiske design, som de bl.a. havde gjort til sit officielle profilbillede på Facebook. Som en del af den nye grafik ser man tallet 50, hvor regnbuens farver fylder 0’et.
Konservative misforståelser
Konservative SoMe-brugere håner nu Pink Floyd for at være blevet ‘woke’, som oprindelig er et et nyere amerikansk ord, som dækker over at være årvågen overfor diskrimination, det være sig sexistisk, racistisk, social eller anden krænkende forskelsbehandling. På det seneste er ordet dog blevet brugt negativt, især af stærkt højreorienterede.
De højreorienterede kritikere får nu, så hatten passer, for at fare i flint over regnbue-elementet. Tydeligvis har ikke alle fattet, at regnbuen altid har været på albumcoveret. Originalcoveret har nemlig en illustration af en stråle af hvidt lys, som bryder igennem en pyramideformet prisme, hvorpå lyset bliver til regnbuens farver på den andre side.
Den samme prisme ser man på det nye cover, nu med tallet 50 i sig. Og med de nævnte regnbuefarver i 0’et.
Kommentarer om Dark Side of the Moon
At nogle fans ser det nye billede som en støttende udtalelse til LGBTQ+-bevægelsen må stå for deres egen regning. Men sjovt er det alligevel!
“Fjern regnbuen, det får jer til at se dumme ud.”
“Hvorfor skulle I gøre logoet politisk i stedet for at forblive tro mod jeres musik. Så træt af at det politiske lort overtager alting.”
“Fra nu af lytter jeg ikke længere til dette band …”
“Er I blevet woke med de regnbuer?”
Dette er nogle af kommentarerne til Pink Floyds nye grafik.
Det er selvsagt ikke mangel på modkommentarer fra støttende Pink Floyd-fans. Det er bare ikke lige så sjovt at citere, men hvis du har lidt tid til overs, kan du jo læse kommentarerne til billedet selv.