Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu kommer iOS til bilen

Apple har lanceret CarPlay, et styresystem til bilen baseret på iOS.

Skrevet af / 03/03/2014 - 15:24
Nu kommer iOS til bilen

De første biler med Apple CarPlay kommer fra Ferrari, Mercedes-Benz og Volvo. Det offentliggjorde Apple i dag i forbindelse med Geneva International Motor Show.

CarPlay skal først og fremmest integrere brugerens iPhone med bilens instrumentbræt – herunder skal man kunne ringe op, navigere med Apple Maps, lytte til musik og checke sine beskeder direkte fra instrumentbrættet. Siri får sin egen knap på bilens rat.

Derimod er det nødvendigt, at brugerens iPhone er sluttet til bilen via et Lightning-kabel, før systemet kan fungere. Og CarPlay understøttes kun af de nyeste iPhones – 5, 5C og 5S.

Men når telefonen så ellers er sluttet til en bil med CarPlay, så har man også som nævnt adgang til hele arsenalet af iPhone-apps og funktioner via bilens instrumentbræt – hvad enten det foregår via touch-skærm, joystick i midterkonsollen eller stemmestyring. For eksempel hele musikbiblioteket i iTunes samt podcasts.

Skærmbillede 2014-03-03 kl. 14.53.12

CarPlay kommer i løbet af i år i udvalgte modeller fra de førnævnte bilproducenter. Næste år vil flere bilmærker komme til, herunder BMW, Opel, Ford og Toyota.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top