Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nu kommer Sonys flagskib i mini-udgave

Sony Xperia Z1 Compact er navnet på den krympede version af Sonys anmelderroste high-end model. Men kun størrelsen er mindre, ikke gørelsen.

Skrevet af / 07/01/2014 - 03:28
Nu kommer Sonys flagskib i mini-udgave

Sonys aktuelle smartphone-topmodel, Xperia Z1, er blevet rost til skyerne af teknologi-skribenter i både ind- og udland. Også vores anmelder, Jonas Ekelund, var svært begejstret for Sonys hidtil bedste smartphone, da han testede Xperia Z1, sidste efterår.

Efterfølgende har vi berettet om rygter om, at Sony ligesom Samsung og HTC (som hver især er på banen med henholdsvis Samsung Galaxy S4 mini og HTC One mini) skulle være på trapperne med en mini-model af Xperia Z1, og rygterne har vist sig at være sande. Sony har nemlig i dag lanceret Xperia Z1 Compact, som kommer med 4,3” skærm i modsætning til den store models skærm på 5”.

caf230_Sony_Xperia_Z1_Compact_Colorrange

Men hvor både Samsung Galaxy S4 mini og HTC One mini nok deler navn med firmaernes topmodeller, men desværre kommer med specifikationer, der langt fra kan leve op til storebrødrenes ydelse og funktionalitet, så er Xperia Z1 Compact på stort set alle punkter helt identisk med den oprindelige Xperia Z1. Det er vitterligt kun størrelsen og ikke gørelsen, der er kommet på skrump, siger Sony, og når vi kigger på specifikationerne, tyder alt på, at Sony ikke snyder på vægten.

Præcis som den store Xperia Z1 kommer Z1 Compact med 20,7 MP mobilkamera samt med 4G/LTE og 2,2 GHz Snapdragon 800 quadcore-processor. Operativsystemet bliver sågar en tand bedre, da Xperia Z1 Compact kommer med den nyere Android 4.3-version, hvor forgængeren “kun” blev leveret med Android 4.2. Der er dog i begge tilfælde tale om Android Jelly Bean. Den nyeste Android i version 4.4 Kit Kat er Sony åbenbart ikke klar med endnu.

En pris på Sony Xperia Z1 Compact kender vi endnu ikke, men den nye model kommer ifølge Sony i de danske butikker i løbet af februar måned.

15a3ad_Sony_Xperia_Z1_Compact_White_Tabletop

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top