annonce

Ny iPhone-klon fra OnePlus

Hvorfor genopfinde den dybe tallerken, når man kan lære af og kopiere fra sine konkurrenter?

(Foto: Producent)

Det synes at være tanken hos kinesiske OnePlus, der i går aftes ved en række pop-up events rundt omkring i verden, officielt løftede sløret for deres nye topmobil, OnePlus 5. Vi var med i København, hvor vi fik set den båndede og Apple-inspirerede præsentation via storskærm, hvorefter vi fik telefonen i hånden. I kan godt glæde jer til d. 27 juni, hvor telefonen kommer i butikkerne. Den kan allerede forudbestilles nu.

En iPhone 7 Plus-klon

Det er tydeligt at se, hvor OnePlus har hentet sin primære inspiration. OnePlus 5 er som snydt ud af næsen på særligt iPhone 7 Plus, især hvis vi ser på bagsiden, der nu præges af et kamera med to linser. Funktionsmæssigt kan disse da også det samme. Den ene er den primære og den anden bruges til optisk zoom. Ligesom på iPhone 7 plus er desuden inkluderet en speciel portrætfunktion, der gør det muligt at fokusere på forgrunden og udtvære baggrunden. Ifølge tidlige anmeldelser er denne funktion hos OnePlus dog en anelse mere hidsig end hos iPhone 7 plus, hvilket resulterer i overdreven smat og tab af detaljer. Vi tester naturligvis denne funktion, som vi får gang i vores testeksemplar. På ét væsentligt punkt adskiller OnePlus sig dog fra Apple. De har valgt at bevare minijack-udgangen, hvilket de jokede med i deres præsentation. “Selvfølgelig har vi ikke fjernet dén”.

LYNhurtig og masser af RAM

En ting som alle dog også påpeger, er hvor lynende hurtig telefonen er. Den er udstyret med nyeste Snapdragon-processor fra Qualcom og op til hele 8GB ram. Sidstnævnte kan lyde som overkill, især hvis man skæver til konkurrenterne og ser, at de kun udstyrer deres telefoner med 4GB. De ekstra RAM bliver heldigvis godt udnyttet, og betyder at telefonen uden problemer jonglerer adskillige apps på samme tid, uden at man oplever nogen former for sløvhed.

(Foto: Producent)

Let modificeret Android

annonce

Som det også var tilfældet med OnePlus 3T, kører OnePlus 5 med sin egen let modificerede udgave af Android, OxygenOS. Telefonen fås i grå og sort. Forskellen på de to er dog ikke alene i farven, men også på mængden af RAM og lagerplads, som ikke kan udvides. Den grå udgave må nøjes med 6GB RAM og 64GB lagerplads, imens den sorte udgave er udstyret med 8GB RAM og 128GB lagerplads.

annonce

OnePlus 5 kan købes fra d. 27. juni 2017.

Pris: 64GB EURO 499, 128GB EURO 539

 

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

S20 og S20+ ligner hinanden, mens S20 Ultra får en gigantisk skærm og Samsungs bedste kamera til dato.

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Den kommende OnePlus 8-serie får formentlig ny skærmteknologi.

Fjernbetjening til Sony-kameraer

Sonys håndgreb har fjernstyring af kameraet og er også et praktisk bordstativ.

Nu lukker butikkerne

Efter 27 år lukker Bose 119 butikker på verdensplan.

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Mark Levinsons kommende afspiller opfylder tre krav.

Speedy Gonzales

Sony a9 II frister sportsfotograferne med verdens bedste autofokus.

B&O’s tredje forsøg med true wireless

Beoplay E8 3rd Generation er mindre end forgængerne. Alligevel har de mere kraft og bedre batterilevetid.

Opgradér lyden med en ny pickup

Rega har tweaket en af deres bedste MC-pickupper.

Seriøs pladespiller du har råd til

På CES-messen lancerede Audio-Technica en ny topmodel i deres budgetserie, nemlig AT-LPW50PB.

B&O’s omsætning falder som en sten

Efter flere nedjusteringer så det seneste halvår endnu sløjere ud for det danske flagskib.