Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nye Denon-receivere med Dolby Atmos

Lyd overalt - også i loftet - med AVR-X4100W og AVR-X5200W.

Skrevet af / 04/08/2014 - 10:17
Nye Denon-receivere med Dolby Atmos

De to nye receivere AVR-X4100W og AVR-X5200W får begge sfærisk 3D-lyd fra mange højttalere med Dolby Atmos, og selvfølgelig netværksfunktioner.

AVR-X4100W
AVR-X4100W er den billigste af de to, en syvkanals-forstærker,som er opgivet til at levere 125 watt pr kanal (8 ohm, to kanaler drevet samtidig). Den understøtter omtrent alle tænkelige lydformater, herunder naturligvis også HD-lyd fra Dolby Digital og DTS, og nævnte Dolby Atmos indtil 5.1 plus to lofthøjttalere (også kendt som 5.1.2), eller – med en ekstra stereoeffektforstærker tilsluttet – en 7.1-opsætning plus to lofthøjttalere (7.1.2). Fire kraftige DSP-motorer giver kraft nok til at processere ni Audyssey-kalibrerede kanaler.

Diskrete kredse
Denon har en egen DDSC-HD-chip (Dynamic Discrete Surround Circuit), som kort fortalt betyder, at kredsen er opbygget af separate og diskrete komponenter hele vejen, deriblant separate A/D- og D/A-konvertere, og med højtopløste digitalprocessorer for dekodning af surroundlyd. Sammen med en Denon Blu-ray-spiller med Denon Link HD opnår man desuden en reduktion af jitter i den digitale overførsel via HDMI.

Streaming
Receiveren har indbygget Wi-Fi og Bluetooth, den kan streame musik via Apple AirPlay, og med Spotify Connect skal du blot åbne Spotify-app’en på mobilen eller tabletten og styre musikken direkte derfra. Streaming via DLNA giver mulighed for afspilning af højtopløste musikfiler, og afspilning fra USB-nøgler sker via en indgang på fronten.

HDMI 2.0
HDMI-indgangene er af typen 2.0, og understøtter 4K video indtil 60 Hz, og de kan desuden opskalere lavere oppløsninger til 4K.

AVR-X5200W
Den dyrere AVR-X5200W (som ses på billedet) har yderligere to kanaler, altså ni i alt forstærkerkanaler. Der er 140 watt pr. kanal (8 ohm, to kanaler drevet samtidig). Dolby Atmos kan sættes op som enten 5.1.4 (med fire lofthøjttalere) eller 7.1.2. Hvis du tilsætter en ekstra tokanals effektforstærker kan receiveren sættes op til 7.1.4 eller 9.1.2 Dolby Atmos.

X5200W har bedre transistorer end lillebror, såkalte Denon High Current Transistors, for bedre dynamiske lydegenskaber. Dvs., at den skulle opleves som hurtigere og kraftigere. Ellers er både tilslutninger og netværksfunktioner magen til AVR-X4100W.

Både AVR-X4100W og AVR-X5200W kommer i oktober. Prisene bliver henholdsvis 10.999 kr og 13.998 kr.

hifiklubben.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top