Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

Panasonic går i Netflix-mode

Panasonics kommende OLED-skærme vil understøtte Netflix Calibrated Mode.

Skrevet af / 26/06/2019 - 18:39
Panasonic går i Netflix-mode

Panasonics OLED-skærme for 2019 nærmer sig butikshylderne. Årets nye modeller kan bl.a. skilte med endnu bredere understøttelse af forskellige videoformater, heriblandt Dolby Vision på et Panasonic-TV for første gang. Men det stopper ikke dér …

Netflix Calibrated Mode

I dag meddelte Panasonic, at deres OLED-modeller også vil understøtte Netflix Calibrated Mode ved lanceringen. Det er Netflix’ “egen” billedindstilling, som sikrer, at billedkvaliteten fremstår, præcis som producenten/instruktøren har tiltænkt, eller “as the director intended”, som det er så fint hedder. F.eks. er Duffer-brødrene, der står bag Netflix-succesen Stranger Things, meget optaget af, at serien præsenteres på den rigtige måde.

Et tryk på Netflix Calibrated Mode slår al unødvendig billedbehandling fra – inklusive den forhadte interpolering/bevægelsesudjævning eller “sæbeopera-effekt”, som mange kalder det – og sikrer et mest muligt neutralt billede.

Netflix Calibrated Mode sikrer den mest nøjagtige billedkvalitet fra streaming-giganten.

Naturlig billedkvalitet har været Panasonics mantra i årevis, og deres OLED-modeller er nogle af de mest neutrale, vi har haft på testbænken, med en farvepræcision, der ligner professionelle studiemonitors. Netop derfor er det noget usikkert, hvad en særlig Netflix-tilstand kan tilføre af præcision eller bedre billedkvalitet, i modsætning til f.eks. “almindelig” Dolby Vision eller Biograf-indstilling.

Vores egne testerfaringer indtil videre er, at det gør relativt lidt forskel på et i forvejen “veldrejet” TV. Men det kan stadig være rart at have valgmuligheden, især hvis man vil slippe for at rode med indstillinger.

De Panasonic-modeller, der vil understøtte Netflix Calibrated Mode, hedder GZ2000, GZ1000 og GZ950.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

0
Scroll to Top