TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Processorslagskib fra Marantz

AV8802 lover den ultimative hjemmebiooplevelse.

Skrevet af / 23/12/2014 - 10:44
Processorslagskib fra Marantz

Marantz har netop annonceret sit nye flagskib til hjemmebiografen, AV8802, som kombinerer, hvad Marantz betragter som det ypperste indenfor lydkvalitet med de nyeste videoteknologier og tilslutningsmuligheder.

Marantz_av8802_trafo
Indeni finder man en godt dimensioneret ringkernetrafo.

Processoren har en voldsom byggekvalitet med en ringkernetrafo, et tredelt topdæksel for stabilitet og varmeafledning, og understellet er i kobber, som er immunt overfor magnetiske påvirkninger udefra.

Marantz_av8802_chassis
Marantz AV8802 har et heftigt chassis.

Dolby Atmos og Auro 3D
Marantz AV8802 er en 11.2-kanals hjemmebioprocessor og forforstærker, som er bygget over samme læst som sin forgænger AV8801. Arvtageren har fået tilføjet dekoding af Dolby Atmos-lydspor med ekstra højdekanaler, og den kan imod et pristillæg kan desuden opgraderes til Auro-3D, som er et konkurrerende format, der ligeledes benytter højttalere til højdeinformationer for at give en ægte tredimensional lydoplevelse.

Annonce

Marantz_av8802_bak

At AV8802 er en seriøs processor, kan man se på dens balancerede udganger af XLR-typen.

Diskret forforstærker
AV8802 benytter Marantz’ HDAM forforstærkerteknologi, som betyder, at forforstærkerens komponenter er diskrete og overflademonterede (SMD), hvor mange andre benytter integrerede kredse (IC’er). Dette giver angiveligt en bedre dynamik og lavere forvrængning. Hvilket er vigtigt for at grave alt guldet frem fra lydsporet, hvad enten det er film eller musik, der står på menuen.

Processoren benytter højkvalitets-lydkomponenter som 32-bit / 192 kHz digitalkonvertering og en strømforsyning med 4x 10.000μF ladekondensatorer for hurtigst mulig aflevering af lyden. Fire separet DSP’er (Digital Sound Processing) sørger for processering af op til 11.2 kanaler

4K Ultra HD
Hvad videoprocessering angår, understøttes næstegenerations 4K Ultra HD video med både 50 og 60 billeder i sekundet, og fuld farvedybde (4:4:4). Processoren kan selvfølgelig også opskalere HD-video (og det der er værre) til 4K. Der er 8 HDMI-indgange heriblandt en på fronten. Helt normalt efter dagens standard. Tre HDMI-udgange kan forsyne to skærme i hovedzonen og endnu en skærm i et andet rum.

HDCP 2.2
I fremtiden vil processoren kunne opgraderes til fremtidens kopibeskyttelse (HDCP 2.2), hvilket kan blive nødvendigt, når 4K Blu-ray-formatet omsider kommer. Grunden til, at dette ikke er implementeret som standard, er, at båndbredden og farvehåndteringen i eksisterende HDCP 2.2-kredse er begrænset. Derfor siger Marantz i stedet, at når opgraderingen en dag er nødvendig, så vil de lave den, og da med fuld kvalitet på alle komponenter. Dette betyder, at du må indlevere din processor og få udskiftet en komponent, da hardware-modifikation er nødvendig.

Øvrige funktioner
Processoren har både Wi-Fi og Bluetooth indbygget, og tilbyder internetradio, Spotify Connect og AirPlay. Den kan også afspille musikfiler lagret på en pc eller netværksharddisk via DLNA. De allerfleste filformater understøttes, også FLAC, ALAC, WAV 192kHz/24-bit og AAC. Også DSD og AIFF er understøttet. På fronten findes desuden en USB-indgang til iPod / iPhone / iPad, og vinylfans vil synes om pladespillerindgangen på bagsiden. Det skal nævnes, at disse features også er almindelige på mere betalelige hjemmebioreceivere, og ikke i sig selv er et argument for at skynde sig ud og købe en AV8802. Men der er grund til at tro, at lydkvaliteten sammen med en flerkanals-effektforstærker i samme klasse er et godt stykke bedre end på en almindelig surroundreceiver.

Audyssey MultEQ XT32-rumkorrektionen kan opgraderes til MultEQ Pro ved at købe Pro-pakken, som giver en mere nøjagtig kalibrering af højttaleropsætningen, for at garantere at alle sæder i rummet får lige god lyd.

Ud over den medfølgende fjernbetjening kan processoren styres med smartphone og tablet ved at hente Marantz Remote App.

Marantz AV8802 kommer på markedet i februar. Den danske pris bliver ca. 24.000 kroner.

hififreaks.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sonys nye projektorer ser fantastiske ud

Ny super-soundbar fra Klipsch

Hvad er pixelskift i en projektor?

Ny hjemmebiograf-sværvægter fra Denon

Samsungs lancerer nye laserprojektorer

Epson frister med gigantbillede

Vanvittig soundbar fra Nakamichi

Budgetvenlige højttalere

Alt hvad du har brug for til hjemmebiografen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby vision kommer til en biograf nær dig

4K-projektor: Hjemmeunderholdning på den store skærm

Scroll to Top