Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Robotter i alle lande – forener eder!

Standford-forskere arbejder på at give alle verdens robotter en fælles computerbevidsthed.

Skrevet af / 26/08/2014 - 13:26
Robotter i alle lande – forener eder!

Vi er gennem årtier blevet lovet, at selvstændige, halvintelligente robotter var lige om hjørnet. Og at de i en nær fremtid ville gøre vores liv lettere. Problemet har bare været, at hverken robotsøvsugeren, den selvkørende plæneklipper eller droneflyet har ret meget mellem de virtuelle ører. De er rent ud sagt for snotdumme til at kunne være til nytte.

Men hvis nu man slår de bittesmå processorer og deres mange sensorer i alle verdens robotter sammen i en én stor supercomputer. Så har man – måske – noget, der kan begynde at tendere til maskinel intelligens.

Det lyder som science fiction, og det er meget svært ikke at tænke på Skynet fra Terminator-filmene. Men det er ikke desto mindre på vej til at blive virkelighed, takket være et hold forskere på Standford University. Projektet, der har fået navnet RoboBrain, har fået støtte af National Science Foundation i USA, kontoret for søfartsforskning i USA, Google, Microsoft og Qualcomm.

Ideen er er skabe en cloud-service, som robotter kan koble sig til. Her kan maskinerne hente informationer og få hjælp af den centrale kunstige intelligens til at håndtere udfordringerne i den virkelige verden.

Ved at hente data fra hele verden håber forskerne at skabe et system, der kan demonstrere en primitiv sans for forståelse for sine omgivelser.

Hvis RoboBrain bliver en realitet, og alle robotter i verden fællesskab får fælles bevidsthed, vil det ikke længere være på grund af dumhed, når din robotstøvsuger støder ind i dig. Så vil det tvært imod være på tide at tage benene på nakken!

Kilde: Wired

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top