Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sådan får du Netflix i 4K-opløsning

House of Cards sæson 2 ligger nu klar i 4K-format - men hvordan får du adgang til den?

Skrevet af / 14/03/2014 - 10:00
Sådan får du Netflix i 4K-opløsning

Sæson 2 af den populære Netflix-serie “House of Cards” havde premiere d. 14. februar, og nu er 4K-versionen lige rundt om hjørnet, til stor glæde for os billedentusiaster.

Lyd & Billede har haft adgang til billeder, der indikerer, at de nye episoder med Frank Underwood & Co. allerede ligger klar på Netflix’ servere i vaskeægte Ultra HD-format med 3.840 × 2.160 punkters opløsning.

DSC_0132

Flere ting må dog være på plads, før du kan se Netflix i 4K-kvalitet:

1. Du skal bruge en meget hurtig internetforbindelse, helst på 15 mbit/s eller højere.

2. Du skal også have et moderne 4K-tv, som understøtter den nye video-codec HEVC.

Sidstnævnte kræver, at du har et 4K-tv af årgang 2014. Hvis du har en Samsung 2013 Ultra HD-model, kan du alternativt benytte opgraderingsmodulet Evolution kit, som rummer støtte for HEVC. I begge tilfælde taler vi om udstyr, som fortsat er flere uger fra faktisk at være på butikshylderne.

Kun på smart-TV
Foreløbig er det alene smart-TV-versionen af Netflix-klienten, som giver tilgang til 4K-formatet, og det er endnu uklart, hvornår og om den bliver tilgængelig på andre platforme – som for eksempel Mac/pc og andre stationære eller bærbare enheder.

Vi spurgte Netflix, hvornår vi kan forvente om når vi kan forvente flere 4K-programmer på forskellige platforme, og fik det svar, at Netflix satser på at have de første programmer klar i første halvdel af 2014, så de passer med introduktionen af ULtra HD fjernsyn i butikkerne.

Køber man et af disse 4K-tv, vil man kunne streame Netflix Ultra HD 4K med det samme. Netflix bruger som nævnt en codec kaldet HEVC. Der er tale om en meget effektiv kompression, som gør det muligt at streame langt flere ultra-højtopløste film og serier, end hvad der ellers ville være muligt. Men prisen er, at det kræver en ny generation af hardware på tv-siden.

Det betyder i praksis kun de allernyeste high-end-fjernsyn. Men Netflix regner med, at vi inden for et år eller to kommer til at se smartphones, tablets og computere, der kan streame 4K. Udvalget af 4K-titler vil fra starten være “relativt begrænset”, men skulle angiveligt vokse hurtigt.

House-of-Cards-sesong-2-II

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top