Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Samsung først ude med krumme OLED-tv

Samsung lancerer som de første på det nordiske marked et 55-tommer OLED-tv med buet skærm.

Skrevet af / 18/09/2013 - 12:25
Samsung først ude med krumme OLED-tv

Da vi besøgte IFA 2013-messen for et par uger siden, kunne vi se krumme tv hos flere producenter. Hvornår man kunne købe dem herhjemme, var der dog ingen forlydende om. Nu er Samsung imidlertid klar til at levere de første krumme tv med OLED-skærm til de nordiske lande, i form af 55-tommeren KE55S9C.

I modsætning til LED/LCD-teknologien lader OLED-teknologien hver pixel leve sit eget liv. Dette giver tv-seeren en langt højere skarphed, selv ved de dybeste kontraster og hurtigste bevægelser.

Den let buede skærm giver billedet en større dybde og skaber en surround-oplevelse for øjet. Panoramaeffekten skaber en naturtro gengivelse, der bringer seeren med ind på fodboldbanen eller ud i naturen. Den buede skærm giver alle seere en god oplevelse. Både for dem, der sidder i sofaen direkte ud for fjernsynet og for dem, som sidder i stolen ved siden af.

Se hver sit program – samtidig
3D-bølgen er om ikke drevet over, så i hvert fald stilnet af. Men teknologien kan bruges til andet end at smide animationer i hovedet på folk. Samsungs OLED-TV giver ikke kun skarpe kurver i tidløst design, beskueren får desuden to fjernsyn i ét. Med Samsungs MultiView-funktion og de aktive 3D-briller, skal du og din familie ikke slås om fjernbetjeningen. I kan se og høre to forskellige programmer på samme tid – på samme TV!

Samsung KE55S9C forventes at komme i de første butikker i starten af oktober, til en vejledende pris på 60.000 kroner.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

0
Lyd & Billede
Scroll to Top