Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple vil placere skærme i hele dit smarte hjem

Ifølge en ny rapport er det intelligente hjem Apples næste store satsning med flere nye produkter.

Af / 15/10/2024 - 14:00
Apple vil placere skærme i hele dit smarte hjem

Lige så stor succes Apple har haft med computere, tablets, mobiler og smarte ure, lige så stille har der været på ét område. Det intelligente hjem. Det nærmeste, man kommer, er Homepod-højttalerne, men selv der floppede den første. Nu siges det, at Apple har taget ressourcer fra det skrottede bilprojekt og lagt dem i et ambitiøst initiativ for smart home-produkter. Og det handler om skærme overalt. Det er Bloombergs respekterede analytiker Mark Gurman, som i sit seneste nyhedsbrev sammenfatter alle de oplysninger, han har modtaget, i en forudsigelse om fremtiden.

Læs også HomePod er det nye anlæg Den større HomePod-højttaler er virkelig engagerende at lytte til, når den ikke lytter til dig.

Ifølge Gurman arbejder Apple på styresystemet HomeOS, som vil være baseret på TvOS fra Apple TV. På den ene side vil det ende i en skrivebordsskærm, hvilket får os til at tænke på Google Nest Hub 2. På den anden side vil der være en meget mere avanceret variant af dette med en robotarm. Noget, vi har hørt rygter om før, men som vi tror på, når vi ser det.

Grundlaget for det mere avancerede produkt vil være Apple Intelligence, som vil være det første Apple-produkt, der er specielt bygget til AI. Det skulle gøre det muligt for den at forstå sine omgivelser, kunne vende sig mod den person, der taler, og forstå, hvad de laver.

Læs også What's the Matter? – er det smarte hjem blevet enklere? One standard to rule them all! Efter to år, har Matter så gjort det lettere at forbinde et smart hjem?

En af grundene til, at Apple tidligere har fejlet på dette område, er, at de kun udgiver produkter i premium-segmentet, og at de har et fastlåst økosystem. I intelligente hjem vil man gerne kunne styre alle sine produkter. Men nu, hvor Apple har taget Matter-standarden til sig, ser det meget lysere ud på den front.

Gurman mener, at Apple faktisk har en chance her. Det skyldes, at begge de største konkurrenter, Google og Amazon, faktisk ikke har formået at erobre nogen større del af markedet.

Annonce

Kilde: Bloomberg

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Apple satser på det intelligente hjem

Flere problemer for Ecovacs: Hackere jagtede hund med robotstøvsuger

Bliver du overvåget af din robotstøvsuger?

En trio af espressomaskiner

Roomba Essential kan nu passe sig selv

Mere end bare pizza

Aarke Coffee System

Xiaomi hjælper med rengøringen

Batteridreven sneslynge fra Ryobi

Dirigera & Matter

Ny espressomaskine og kværn

Vask og tør mere på én gang

Lyd & Billede