TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Salget af powerbanks er femdoblet

Når vi tager på ferie, skal alle gadgets med - og de skal have strøm. Det kan mærkes på salget af powerbanks, der er mangedoblet.

Skrevet af / 25/07/2024 - 12:00
Salget af powerbanks er femdoblet

Det ustadige sommervejr får os til i stor stil at flygte til udlandet, hvor vi indlogerer os på hoteller og i ferielejligheder, campingvogne og telte. Og powerbanken ligger øverst i håndbagagen. Det samme gælder til sommerens festivaler, hvor vi ikke vil risikere at være uden strøm på mobilen på noget tidspunkt.

Det kan de mærke i elektronikkæden Power, hvor powerbanks bliver revet ned fra hylderne som aldrig før. Den seneste måned er salget af powerbanks femdoblet.

Salget af powerbanks går amok i øjeblikket, og vi er ved at løbe tør både i butikkerne og på vores nordiske centrallager. Det er især de store powerbanks på 20.000 mAh, som bliver revet væk,” siger Maksim Nefedjev, der er salgschef for Telecom hos Power.

Kunderne går efter de store powerbanks med 20.000 mAh (milliamperetimer), så flere af familiens telefoner kan oplades på samme tid, eller så powerbanken også kan bruges til større gadgets som computere eller tablets.

Læs også Kraftværket du ikke vidste du havde brug for Jackery Explorer 300 Plus er en praktisk, app-styret bærbar kraftstation, der er perfekt til udendørs brug, og hvor du ellers har brug for strøm.

Solceller er tidoblet

En enkelt type af powerbanks er dog vokset endnu mere. Det gælder powerbanks med indbyggede solceller. Her er salget henover sommeren tidoblet.

Normalt sælger vi ganske få powerbanks, der kan oplades med solceller, men vi oplever i øjeblikket en stigning i salget på 1.000% af den type. Det er helt vildt,” siger Maksim Nefedjev.

Ud over det diskutable sommervejr, der er mere egnet til mobilspil end strandliv, spiller frygt for usikre tider nok ind i billedet. Tidligere på sommeren kunne Power berette om rekordsalg i nødradioer, da danskerne blev opfordret til at opbygge et nødlager med i tilfælde af en nødsituation. Og her er powerbanks en af de ting, der anbefales.

Må ikke tjekkes ind

Hvis sommerferieturen går med fly, skal du i øvrigt huske, at powerbanken skal med i kabinebagagen. Lithiumbatterier af alle slags er forbudt i den indtjekkede bagage på grund af brand- og eksplosionsfare. Og du riskikerer, at bagagen bliver stoppet, inden den lastes på flyet.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Roborock fejrer 10 års jubilæum med lanceringen af to nye robotstøvsugere

Aqaras smarte gadgets på IFA

Nye loftlamper fra Philips Hue

Anker sætter turbo på strømmen

Syndflod af nye produkter fra SharkNinja

Energibesparende hvidevarer fra Samsung

Smartere låse til lejligheder fra Yale

En ægte rengørings-blæksprutte fra Bosch

El-kedlernes lavalampe

Kraftfuld stangstøvsuger fra Dreame

Ambilight for folk uden Philips

Firedobbelt smart grilltermometer

Scroll to Top