Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Sony-nyheder på IFA: Her er Z1

På Sonys åbningspressemøde på IFA 2013 blev der åbnet for skufferne med hidtil hemmelige (og lækkede) produkter i alle kategorier. Ikke mindst Xperia Z1-telefonen.

Skrevet af / 04/09/2013 - 16:10
Sony-nyheder på IFA: Her er Z1

Sony er selvfølgelig også stærkt repræsenteret på årets IFA-messe i Berlin. Ved et pressemøde kl. 16.15 blev sløret endelig løftet for produktnyhederne.

Sony producerer hele paletten inden for underholdning og tilhørende elektronik. Fra musik og blockbuster-biografilm, og fra bærbare afspillere til 4K-hjemmebioudstyr.

Den største nyhed er dog Sonys Xperia Z1-telefon, som Sony-chef Kazuo Hirai her holder i hånden.

Z1-launch1

“Xperia Z1 er en vigtig milepæl for Sony i vores vedvarende indsats for at tilbyde uforglemmelige oplevelser til vores kunder,” siger Kunimasa Suzuki, direktør og CEO, Sony Mobile Communications.

Verdens førende kamera til smartphones
Den 5″ store Xperia Z1 er det nyeste skud på stammen af Sony’s Z-serie af produkter i luksusklassen.

Sony Xperia Z1 byder blandt andet på et kraftfuldt 20,7 megapixel kamera med en billedsensor, som svarer til de store sensorer, som findes i mange af Sonys digitalkameraer. På grund af Sonys prisvindende “G Lens” og BIONZ for Mobile-billedprocessor muliggøres blandt andet en kort lukketid, samt 3X zoom med stadig skarpe billeder – både på lang afstand og under dårlige lysforhold.

Kombinationen af disse teknologier betyder, at man oplever de samme kvaliteter og resultater som ved et almindeligt kompakt digitalkamera i en tynd og vandtæt smartphone.

Applikationer
Sony Xperia Z1 inkluderer en række brugervenlige og underholdende kamera-applikationer direkte i kameraets brugergrænseflade. Ved lanceringen er fire apps klar, men allerede når Z1 kommer i butikkerne i Danmark d. 4. oktober vil flere være tilgængelige for download.

Social live: Live-streaming af video direkte på din Facebook-side – og med vennernes kommentarer med det samme på telefonens skærm.

Info-eye: Innovativ søgefunktion, som foreslår relateret information om seværdigheder og ting som bøger eller vin, når der tages billeder af dem med kameraet.

Timeshift burst: Fang det perfekte billede hver gang – Xperia Z1 tager hele 61 billeder på 2 sekunder – et sekund før og efter der trykkes på udløseren. På den måde kan du bladre frem og tilbage for at finde det perfekte billede.

AR effect: skaber et lag af sjove, skræddersyede animationer direkte på billederne, som tages med Xperia Z1. Applikationen bruger Sonys egen “SmartAR” augmented reality teknologi.

Xperia Z1 er bygget af en solid aluminiumramme i ét stykke med hærdet glas på for- og bagsiden. Inden i ligger en Qualcomm Snapdragon 800-processor med 2.2 GHz quad-core CPU og 4G LTE. Xperia Z1 har også et 3000 mAh batteri med en høj ydeevne.

Tilbehør
Xperia Z1 kommer med en række af innovative følgeprodukter og tilbehør. Alt er understøttet af Sonys one-touch funktioner med NFC teknologi, som vil udgøre ca. 100 kompatible produkter inden årets afslutning inklusiv TV, høretelefoner, højtalere, tablets og andet.

sony_z1_m_optik1
Som tilbehør til Z1 – og til andre smartphones kan snap-on-kameraerne Cybershot QX10 og QX100 klikkes på mobilen, og forvandle den til et kompetent kompaktkamera med stor zoom.

Specifikationer:
Sony’s ”G Lens”: En linse med F2.0 og bred 27 mm vidvinkel og klar 3x billede-zoom.
BIONZ for Mobile: En Image Processing Engine indeholdende algoritmen fra Sonys digitalkameraer.
Exmor RS for Mobile CMOS billede-sensor med 20,7 MP.
Støv- og vandtæt (IP55 & IP58) med slidstærkt, hærdet glas og aluminiumsramme.
Snapdragon™ 800 quad-core 2.2 GHz processor, 3000 mAh batteri, 4G LTE.
Unikke kamera-applikationer direkte i kameraet, som fx Social live, der er forbundet med Facebook.
Hukommelse: 2 GB RAM, og op til 16 GB lagerplads, som kan udvides med microSD kort op til 64 GB.
Kommer i farvevarianterne sort, hvid og lilla.
Planlagt salgsstart i Danmark er 4. oktober til en forventet pris mellem 5.000-5.500 kr. uden abonnement.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&O tror på CD

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

0
Lyd & Billede
Scroll to Top