TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Technics SC-CX700 Wireless Speaker System

Streaming, HDMI og rumkalibrering.

Skrevet af / 05/09/2024 - 12:30
Technics SC-CX700 Wireless Speaker System

Med SC-CX700 lover Technics at give dig meget bedre lyd, end du kan få fra en soundbar. De små aktive højttalere har alt indbygget og kan placeres, hvor det passer dig. I en bogreol, på en skænk, på gulvstandere eller på vægstativer. Uanset hvor du placerer dem, skal du få bedre lyd, end en soundbar kan give. Det indlysende er selvfølgelig et ordentligt stereobillede, men med Space Tune, som kalibrerer lyden til det rum, højttalerne står i, skal du få et optimeret lydbillede.

Foto: Technics

Højttalerne fås i grå, sort og terrakottabrun, de er trådløse – og alt hvad du har brug for er indbygget, f.eks. Wi-Fi til streaming. HDMI er også på plads, så du kan koble TV-lyden direkte til højttalerne.

Og selvfølgelig er der en app, hvor du kan styre musikken: Technics Audio Center. Her kan du indstille lyden, som du ønsker det, og aktivere Space Tune for at optimere lyden, uanset hvor i rummet højttalerne befinder sig.

Annonce
Foto: Technics

På indersiden sidder et af Technics’ digitale Jeno Engine-forstærkermoduler, som driver en koaksialenhed med en såkaldt smooth flow-membran, som ifølge Technics skal give et stort, dynamisk lydbillede. I centrum af højttalerenheden sidder en ringdiskant, og Technics bruger noget, de kalder Model Based Diaphragm Control (MBDC), som styrer membranernes bevægelse, selv når lydtrykket er højt.

Enheden er monteret i kabinettet ved hjælp af noget, der kaldes Balanced Driver Mounting Architecture (BDMA), som skal dæmpe kabinetvibrationer. Enheden er understøttet på indersiden med ekstra forstærkning for at eliminere interne vibrationer. Under enheden er der en såkaldt smooth flow basrefleksport, som øger basresponsen og giver et fyldigere lydbillede med en rigere basgengivelse.

Foto: Technics

Vi har hørt højttaleren, om end kun i et kort øjeblik. Men den gav os et indtryk af en usædvanlig velvoksen højttaler, især i forhold til dens størrelse. Den leverede et knivskarpt stereoperspektiv med overbevisende basgengivelse og lød usædvanligt ren og ryddelig, selv når lydtrykket var af den generøse slags.

Der er understøttelse af Google Cast, Spotify, Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon Music HD og internetradio, men af en eller anden mærkelig grund ingen Apple AirPlay.

Foto: Technics

Højttaleren har også en indbygget pladespillerindgang, så ikke nok med at den er trådløs og kan tilsluttes dit TV, den kan også afspille musik fra vinylplader. SC-CX700 skulle være tilgængelig i løbet af oktober til en pris på omkring 2.500 euro, hvilket svarer til, hvad KEF tager for et par LS50 Wireless II.

Læs også Trådløst mirakel i stereo Trådløs musik i stereo bliver ikke bedre end med KEF’s små højttalere.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top