TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
BLACK WEEK - 70% RABAT PÅ LB+

3D-printeren laver Michelin-mad

Når plastictråd skiftes ud med pureret søpindsvin, kartoffelmos og chokolade, kommer der haute cuisine ud af 3D-printeren.

Af / 04/03/2016 - 15:40
3D-printeren laver Michelin-mad

Vi har tidligere skrevet om et NASA-støttet projekt, der skulle muliggøre 3D-printet mad, så astronauter på vej til Mars kunne printe sig en pizza undervejs. Hvad der nu sker i Barcelona, er på én gang langt mere realistisk og endnu mere højtflyvende.

Foto: BBC
På restauranten La Enecota i Barcelona 3D-printes maden. Foto: BBC

Michelinkokken Paco Perez har nemlig taget 3D-printeren i brug på en af sine restauranter, La Enecota i Barcelona, Spanien. Her bliver der nu eksperimenteret med finurlige retter, hvor et 3D-printet filigran af pureret søpindsvin sammen med kaviar og opskummet gulerod forestiller et koralrev på havets bund.

Foto: BBC
En 3D-printet gastronomisk historie om en koral på en sten på havbunden. Foto: BBC

Paco Perez’ 3D-printer er udstyret med et batteri af stålbeholdere, der kan indholde friske ingredisener. I dag printer han med søpindsvin, men der kan også printes med kartoffelmos eller smeltet chokolade.

Det er spændende at se, hvordan teknologien kan bidrage til gastronomien. Vores kreativitet formes af den teknologi, der er tilgængelig,” siger Paco Perez til BBC.

Han nævner teknologier som blenderen, mikroovnen og varmelampen, der i sin tid var nye opfindelser, men som i dag er naturlige køkkenredskaber. Og nogle af de teknologier, der i dag flytter grænser, kan siden hen blive almindelige.

Annonce
Foto: BBC
Mikroovnen og blenderen var engang teknologisk køkken-avantgarde. I dag er de overalt. Så hvorfor ikke også madprinteren?“, mener stjernekokken Paco Perez Foto: BBC

Kilde: BBC

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder!

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

39,- / mnd
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Månesten forvirrer forskere

Træsatellit i kredsløb om jorden

Flyt dig, Google - her kommer AI-søgningen!

Apple Intelligence kommer også til brugere i EU

Google-robot vil overtage din skærm

AI afkoder grynt

Er dette den næste rumstation?

Teslas robotter blev fjernstyret af mennesker

Imponerende AI-videoværktøj fra Meta

Jeg taler sandt: jeg er ikke en robot!

Jony Ive og Sam Altman i samarbejde om AI-enhed

AI kan skabe video af dine drømme