Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

Internettets uge i Aarhus

Mere end 8.000 deltagere sætter internettet på den anden ende i Aarhus i denne uge.

Skrevet af / 06/05/2019 - 13:01
Internettets uge i Aarhus

Hvordan sikrer vi, at digitaliseringen af samfundet forløber på en måde, hvor alle får gavn af den, men uden at sætte privatlivets fred over styr? Det er et af de spørgsmål, der vil blive diskuteret på Danmarks digitale festival IWDK (Internet Week Denmark), som løber af stablen i Aarhus fra tirsdag til lørdag.

Festivalen danner rammen om mere end 100 arrangementer, hvor over 8000 deltagere gennem talks, paneldebatter, seminarer, workshops, hackathons og udstillinger vil kunne diskutere og opleve alt fra børns digitale dannelse til små- og mellemstore virksomheders brug af nye teknologier. Alt sammen under temaet Digital Change // Change Digital.

Digitaliseringen er et tveægget sværd. For mens digitaliseringen af samfundet, og de værktøjer som er fulgt med, giver os uanede muligheder for at være innovative og i konstant kontakt med hinanden på kryds og tværs, så er skyggesiderne mindst lige så virkelige,” siger Louise Overgaard, projektleder for IWDK.

En festival for alle
Festivalen er et mix af arrangementer målrettet både erhvervsfolk og almindelige borgere. Fra erhvervsrettede arrangementer som  “The Chinese Internet Revolution”, hvor kinesiske og danske iværksættervirksomheder dyster om den bedste ide, til droneræs på Dokk1.

Årets arrangementer vil bringe os alle tættere på teknologien og omfatte drone-ræs, de altid populære Coding Pirates, robotter, e-sport, kunstig intelligens og meget mere,” lyder det fra Louise Overgaard.

Læs om arrangementerne på IWDK

Man kan både deltage i debatter og foredrag under Internet Week – og selv få lejlighed til at dyppe hænder og hoved i den digitale virkelighed.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top