TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

MIT slår verdensrekord i kvanteberegning

Forskere på MIT-universitetet har gjort et gennembrud inden for kvantecomputerteknologi.

Af / 26/01/2025 - 15:00
MIT slår verdensrekord i kvanteberegning

Kvantecomputere lover at løse problemer eksponentielt hurtigere end klassiske maskiner ved at kode information i kvantebits (qubits), som fungerer i overensstemmelse med kvantemekanikkens principper. Qubits er dog meget følsomme over for støj og defekter, hvilket introducerer fejl, der kan kompromittere beregningsnøjagtigheden.

Forskere på MIT har udviklet teknikker til at opnå den hidtil højeste målte præcision i kvanteporte med en enkelt qubit, hvilket er et afgørende skridt hen imod fejltolerante kvantecomputere. Ved at forfine kontrolmetoderne for en type superledende kvantebit kaldet fluxonium opnåede teamet en præcision på 99,998 procent, hvilket mindsker behovet for ressourcer til fejlkorrektion og gør kvanteberegning mere gennemførlig.

Fluxonium-qubits adskiller sig fra de mere almindelige transmon-qubits ved, at de indeholder en »superinductor«, som beskytter dem mod støj fra omgivelserne. Dette design forbedrer deres koherens, hvilket muliggør operationer med høj præcision. Men deres lavere frekvens har traditionelt krævet langsommere porte, hvilket kan være en ulempe. De nye teknikker overvandt ikke bare denne begrænsning, men demonstrerede også fluxoniums potentiale for højhastighedsporte med høj præcision.

Læs også Googles kvantechip slår alle rekorder Willow kan lave en beregning på 5 minutter, som ville tage en supercomputer 10 kvadrillioner år.

Højpræcisionsporte er afgørende for kvantefejlkorrektion, en proces, der kompenserer for den uundgåelige støj og fejl i kvantesystemer. Ved at opnå højere portpræcision har forskerne mindsket det beregningsmæssige overhead, der er nødvendigt for fejlkorrektion, hvilket bringer praktisk kvantecomputere tættere på virkeligheden.

Studiet afspejler kvanteforskningens tværfaglige karakter, som kombinerer indsigter fra fysik og elektroteknik. De metoder, som MIT-teamet har udviklet, er ikke begrænset til fluxonium og kan tilpasses andre kvanteberegningsplatforme.

Annonce

Læs mere hos MIT

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Snart kan mobilen få atomkraft

Snart vil Jorden have to måner!

Kæledyr og kampen om smart-ringen

Kvantespring for fremtidens netværk

VR-briller til mus

Milliarder af brugere vil snart møde AI-profiler på Facebook

Er dette fremtiden for flyvning?

Få en snak med ChatGPT i telefonen

Mikroskopiske sorte huller kan være overalt

Google Gemini 2.0 er nu her

ChatGPT løj egoistisk

Googles kvantechip slår alle rekorder