TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

OpenAI annoncerer SearchGPT

Den AI-baserede søgemaskine bliver direkte integreret i ChatGPT.

Skrevet af / 26/07/2024 - 11:17
OpenAI annoncerer SearchGPT

OpenAI, der står bag den populære chatrobot, ChatGPT, er i gang med at teste en AI-baseret søgemaskine, der vil blive direkte integreret i ChatGPT. Det annoncerede firmaet i går i et blog-indlæg.

Til at begynde med vil søgefunktionerne kun stå til rådighed for få, udvalgte testbrugere, men hvis man er interesseret i at prøve SearchGPT, har man mulighed for at komme på en venteliste.

 

SearchGPT skal udvikles i samarbejde med store amerikanske nyhedsmedier, og OpenAI lægger i blog-indlægget stor vægt på, at søgeresultaterne skal “svare direkte på dine spørgsmål med opdaterede oplysninger fra nettet og samtidig give dig tydelige links til relevante kilder.”

Verdens største søgemaskine, Google, blev for få måneder siden udsat for harsk kritik af den AI-baserede søgefunktion, AI Overviews, som leverede forkerte og til tider direkte farlige svar. Ikke mindst fordi mange af resultaterne stammede fra det sociale medie Reddit. Dén fejl vil OpenAI gerne undgå.

Læs også Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza Googles nye søgefunktion baseret på kunstig intelligens har vist sig at være problematisk. AI-modellen henter nemlig mange af sine svar fra Reddit.

SearchGPT er designet til at hjælpe brugere med at komme i kontakt med udgivere ved tydeligt at citere og linke til dem i søgninger. Svarene har tydelige […] links, så brugerne ved, hvor informationen kommer fra, og hurtigt kan engagere sig med endnu flere resultater i en sidebar med kildelinks,” skriver OpenAI bl.a. i blog-indlægget.

Til forskel fra en søgning i en almindelig søgemaskine tager SearchGPT udgangspunkt i det samtaleformat, man i forvejen kender fra ChatGPT. Man vil kunne stille opfølgende spørgsmål til sit søgeresultat, præcis som hvis man talte med en ægte person.

 

Søgeresultater vil både blive præsenteret i listeform samt i form at et overblik, der opsummerer indhold fra de forskellige kilder.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Fremtidens spil - en AI-hallucination?

Gennembrud for fusionsreaktorer

Foruroligende billeder fra xAI

Snapdragon 8 Gen 4 bliver lynhurtig

Raketuheld ved Kinas opsendelse af satellitter

Nu kommer stemmeassistenten fra ChatGPT

Som at låne benene fra en bjergged!

Gemini AI bliver hurtigere og smartere

Ildsprudlende robothund mod ukrudt

Gratis, superkraftig AI uden begrænsninger

OpenAI vil lancere søgemaskine integreret i ChatGPT

Superintelligent liv i vores egen galakse

Scroll to Top