Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

OpenAI lancerer ChatGPT-4o

Med den nye version af ChatGPT kan du tale med chatbotten som om den var en virkelig person. Derudover får alle brugere gratis adgang til ChatGPT-4.

Skrevet af / 14/05/2024 - 12:24
OpenAI lancerer ChatGPT-4o

OpenAI har lanceret en ny version af sin populære chatbot. ChatGPT-4o (o står for ‘omni’) er ifølge Sam Altman, OpenAIs CEO, “naturligt multimodal”, hvilket i praksis betyder, at chatbotten kan skifte sømløst mellem tale-, tekst- og videoanalyse.

OpenAI skriver i et blog-indlæg, at GPT-4o “er meget bedre end nogen eksisterende model til at forstå og diskutere de billeder, du deler.”

Og om kort tid til ChatGPT-4o “give mulighed for mere naturlig stemmesamtale i realtid og mulighed for at tale med ChatGPT via video i realtid.” Betalende brugere har allerede i skrivende stund adgang til den nye funktion.

Læs også Sådan bruger du ChatGPT Fra den ene dag til den anden gik kunstig intelligens fra at være noget, man læste om, til noget håndgribeligt, som alle kan bruge. AI er blevet mainstream, men hvordan bruger man det?

Hvordan det ser ud i praksis kan du se i videoen herunder, hvor en person taler med ChatGPT via sin iPhone. Ikke alene foregår samtalen helt naturligt som mellem to mennesker, ChatGPT er også i stand til at skifte “personlighed” og som i eksemplet svare sarkastisk på alting, brugeren siger.

Som en del af opdateringen får alle brugere derudover gratis adgang til ChatGPT-4. Tidligere måtte ikke-betalende brugere nøjes med ChatGPT-3.5, men fremover vil alle altså have mulighed for at bruge ChatGPT til f.eks. at analysere data og billeder samt at uploade filer til chatbotten.

Dog vil gratis brugere kun kunne skrive et begrænset antal beskeder til ChatGPT-4. Antallet afhænger af, hvor mange personer, der bruger tjenesten på et givent tidspunkt. Men hvis ChatGPT-4 “løber tør for plads”, vil brugeren automatisk blive omdirigeret til ChatGPT-3.5.

ChatGPT-app til Mac

Udover lanceringen af ChatGPT-4o har OpenAI også præsenteret en ny desktop-app til Mac-computere. App’en er designet til være at integreret sømløst i alt, hvad du laver på din computer. Med en simpel tastaturgenvej (Option + Space) kan du straks stille ChatGPT et spørgsmål. Du kan også tage og diskutere screenshots direkte i app’en.

De ovennævnte muligheder for at tale med ChatGPT er også integreret i Mac-app’en.

OpenAI planlægger at udvikle en tilsvarende app til Windows-computere i løbet af året, skriver firmaet i blog-indlægget.

 

Herunder kan du se hele gårdagens præsentation, der blev live-streamet på YouTube.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

1 kommentar til “OpenAI lancerer ChatGPT-4o”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Burgerkæde fyrer kreativ AI

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Scroll to Top