Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

Samsung fordobler rækkevidden

Lancerer batteriteknologi, der skal garantere 700 kilometer på en opladning.

Skrevet af / 12/09/2019 - 08:54
Samsung fordobler rækkevidden

Forestil dig en bil, der kan køre længere på en opladning, end en typisk benzin- eller dieselbil kan køre på en hel tank. Uden at øge batteriets størrelse! Det er ikke svært at tænke sig, at den samme teknologi kan bruges til at fordoble batterilevetiden på smartphones, tablets og bærbare computere.

LÆS OGSÅ: Sådan lyder anlægget Tesla Model 3

Vi har hørt om nye batteriteknologier et stykke tid nu, men det kommer næsten altid fra innovative opstartsfirmaer, der er afhængige af kraftige investeringer – og som ofte mangler lobby-evnerne – for at få teknologien masseproduceret.

Men denne gang er det energiteknologifirmaet Samsung SDI, der rasler med sablen på bilmessen i Frankfurt. Under sloganet “Charged for Auto 2.0” lancerede de her flere forskellige batteriteknologier.

De nye produkter forventes at øge energikapaciteten og desuden reducere antallet af krævede battericeller pr. køretøj kraftigt. Hvilket betyder lavere produktionsomkostninger pr. køretøj. Hvilket igen burde afspejle sig i detailpriserne.

Samsung SDI arbejder med morgendagens batteriteknologier. (Foto: Samsung SDI)

Faststof og siliciumanoder

Bl.a. blev der fremvist komponenter til brug i faststofbatterier (solid state batteries), som skal garantere høj sikkerhed og – ikke mindst – op til 700 kilometer på en opladning.

Samsung viste også, hvor langt de er kommet med morgendagens batterikomponenter, f.eks. siliciumanoder, der menes at forbedre rækkevidden meget i forhold til nutidens grafitanoder.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top