Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Tidal med studielyd på Android

Nu kan du nyde musikken i studiekvalitet med MQA på mobilen. Foreløbig dog kun hvis du har en Android-telefon. MQA-understøttelse til iPhone kommer senere.

Skrevet af / 10/01/2019 - 11:50
Tidal med studielyd på Android

Streaming-tjenesten Tidal var de første til at tilbyde musik med bedre lydkvalitet end de sædvanlige komprimerede lydformater som AAC, MP3 og Ogg.

Under Tidal Masters ligger musikken i højopløst format, og indtil nu har dette kun været tilgængelig på pc og Mac, men nu understøttes Android-telefoner altså også.

(Foto: Tidal)

Bedre lyd

MQA understøttes desuden af en lang række hi-fi-produkter, f.eks. digitalkonvertere, og er en smart måde at pakke højopløste lydfiler på med højere opløsning end cd-formatets 16 bit 44,1 kHz lyd.

Android-brugere skal downloade den nyeste version af Tidal-app’en og have et Tidal HiFi-abonnement for at få adgang til musikken i Tidal Masters med MQA-kvalitet op til 96 kHz.

Det kan også være en god idé at skifte de gamle hørepropper ud med nogle nyere, som giver bedre lyd, for at drage fordel af lydkvaliteten i Tidal Masters.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top