annonce

Teknologiske nyvindinger fra LG

Tv’erne bliver endnu fladere og endnu bedre. Hjemmet bliver smartere. Og robotterne kommer!

(Foto: Producent)
annonce

Vi er på plads i Las Vegas, hvor verdens største elektronikmesse løber af stablen. Mange af nyhederne bliver forbedrede produkter på forskellige områder, men der er også lagt op til mere rendyrkede innovationer.

Ud over endnu bedre og fladere tv’er, nye lydsystemer og bedre kameraer, smartphones og andre gadgets kan vi forvente, at alting bliver smartere. Snart vil det være almindeligt med egen robotassistent i hjemmet. Stemmestyring af opkoblede enheder – også køleskabe – vil blive stadig mere udbredt. Vaskemaskinerne får kunstig intelligens, og bilerne vil i stigende grad køre selv.

 Det begynder med LG

Indtil videre har vi nået at overvære LG’s pressekonference. Her viste de, hvordan de gør bilerne smartere med 4G og Wi-Fi. Nye biler vil have fuldstændigt overblik over omgivelserne og kunne lave undvigemanøvrer, når føreren selv er uopmærksom.

Smart køkken

Køleskabene bliver smartere med indbygget kamera, der sender billeder af indholdet direkte til din mobil. Så har du det fulde overblik, når du står i supermarkedet, og slipper for at købe mad, du allerede har i køleskabet.

LG’s nye køleskab får brugerfladen webOS, som vi kender fra deres smart-tv’er. Her kan du finde opskrifter, handle online eller endda se videoer direkte på en 29 tommers touch-skærm. LG har også indgået samarbejde med Amazon og indbygget understøttelse af stemmeassistenten Alexa. Du kan se direkte på panelet, hvilke ingredienser du har, og f.eks. bede Alexa om at skrive mælk på indkøbslisten.

annonce

2017 bliver robotternes år. LG’s nye smarte robotstøvsuger lærer dit hjem at kende og bliver bedre til at støvsuge, efterhånden som den bliver fortrolig med det. Den vil også kunne genkende menneskeben og beder dig om at flytte dig, hvis du er i vejen. Desuden viste LG en stor robot, der skal placeres i lufthavne. På den kan du scanne dit boardingkort, og så fortæller den dig gate-nummer, boardingtid, hvor du finder gaten, og hvordan vejret er på din destination.

annonce

Vaskemaskinerne får også kunstig intelligens og kan tilpasse temperaturen efter vandets hårdhed. Der er med andre ord tid linet op til, at hjemmet bliver endnu smartere.

(Foto: Producent)

Bedre tv’er

Selv var vi spændt på, hvad der vil ske på tv-fronten. Bliver det mere af det samme, eller kommer der måske noget helt nyt?

annonce

LG’s nye LCD-tv’er får bedre Quantum Dot-teknologi. Quantum Dots er mikroskopiske “kvanteprikker”, der sidder i et filter foran lysdioderne og effektivt kan konvertere lys til næsten en hvilken som helst farve. LG har nu fået størrelsen på kvanteprikkerne ned på kun én nanometer.

Mindre kvanteprikker skal ifølge LG give endnu mere troværdige farver på deres paneler. Som også skulle give bedre farver til dem, der ikke sidder i “smørhullet” lige foran fjernsynet. LG hævder, at de vil have branchens bedste tv-billeder for dem, der sidder ude i siderne.

Men det var et nyt OLED-tv, der fik undertegnede til at spærre øjnene op. En ny kategori i år, som LG kalder Signature OLED TV W, hvor W’et står for Wallpaper. Tv’et er nemlig kun 2,57 mm tykt. Og her taler vi 65 tommers billedstørrelse! Det monteres på væggen med magnetiske beslag og går i ét med væggen. Selv med beslag rager tv’et mindre end 4 mm ud fra bagvæggen.

Vi ved så ikke, hvordan det vil se ud med strømkabel og signalkabel ned til tilslutningsboksen. Det forventer vi at få svar på i morgen.

LG’s OLED-tv’er kalibreres nu i Technicolor, som er en branchestandard for film og tv. Dermed kan vi forvente eksemplarisk farvegengivelse. Tv’erne vil i øvrigt også få bedre lyd med indbygget Dolby Atmos, der sender lyden op i loftet og derfra ned på seeren, så man får en fornemmelse af lyd i højden såvel som i dybden. LG vil også afsløre en ny 4K Ultra HD Blu-ray-afspiller, der understøtter både HDR10 og Dolby Vision.

Vi vender tilbage med mere info og billeder af produkterne, når vi får dem at se i levende live i morgen.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Fra en producent, jeg ikke havde hørt om, kommer et virkeligt unikum af en DAC. Faktisk den bedste, jeg har hørt.

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

Creative vender tilbage til rødderne – med et lydkort til konsoller

Så let er det at lave dronevideoer

Dette Leica-kamera mangler noget

Så let er det at lave dronevideoer

Droneflyvning bliver ikke meget lettere eller sjovere end dette.