Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

To nye 65″ tv fra Sony

Sony lancerer to nye storskærme på IFA-messen. Den ene af dem er kurvet.

Skrevet af / 04/09/2013 - 20:55
To nye 65″ tv fra Sony

Buede skærme er mode for tiden. Både LG og Samsung har lanceret kurvede 55-tommers OLED-skærme, hvor hele den horisontale  billedflade har samme afstand til øjnene. Det er et princip, som vi tidligere har set på store biograflærreder. Det er dog uvist, hvor stort et udbytte, der giver på mindre TV-skærme.

Nu har Sony under alle omstændigheder kastet sig ud i trenden, og lancerer en 65″ buet LCD-skærm, baseret på firmaets bedste Triluminos-billedpanel. Modellen hedder 65S990A, og kommer med hele 8 sidemonterede højttalerelementer, sådan at ikke bare billedet, men også lyden bliver mere omsluttende. Højttalerne er vinklet i forskellige retninger for at give en virtuel surround-effekt. Danske pris og lanceringsdato er endnu ukendt, men modellen skal koste 4.000 dollar i USA. Det er væsentlig mindre end Samsungs og LG’s OLED-skærme, men er altså baseret på traditionel LCD-teknik bag den buede overflade.

sonyw85-1l

I tillæg til denne udsender Sony traditionel, flad LED LCD-skærm. 65-tommeren KDL-65W85 bliver Sonys nye topmodel blandt vanlige Full HD TV, og er også baseret på et Triluminos-billedpanel, hentet fra W9-serien. Med denne kan Sony endelig tilbyde en konkurrent til populære storskærme som Panasonic 65VT60 og Samsung 64F8505. Prisen bliver omkring 28.000 kroner, og KDL-65W85 kommer på markedet i oktober.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top