TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Trailer: Yellowstone, sæson 5, del II – Kevin Costners comeback?

Paramount har bekræftet premieredatoen for den sidste del af Yellowstone, sæson 5 - og Costner optræder på pressebillederne.

Skrevet af / 20/06/2024 - 22:20
Trailer: Yellowstone, sæson 5, del II – Kevin Costners comeback?

Det er allerede blevet bekræftet – i år kommer den længe ventede del II af Yellowstone, sæson 5.

Som vi har skrevet om i utallige artikler i løbet af det sidste år, har der været krig i Yellowstone-lejren i nogen tid – og det blev besluttet, at seriens største stjerne, Kevin Costner, forlader serien, og at den vil blive stoppet efter sæson 5.

Læs også Game over! Paramount bekræfter nu at Yellowstone-serien afsluttes.

Den 20. maj meddelte produktionsselskabet Paramount, at optagelserne til den (stærkt forsinkede) sidste sæson faktisk var i gang i Montana.

Nu er den første teaser-trailer blevet frigivet:

Yellowstone foregår i nutidens Montana og handler om den indflydelsesrige Dutton-families kvægdynasti med alle dets intriger, konflikter og åbenlyst, utilsløret magtbegær.

Familiefaderen er John Dutton, fremragende portrætteret af Kevin Costner. Over knap fem sæsoner har vi fulgt kampen for at bevare gården, kvægdriften og familiens traditionelle levevis – med alle tænkelige midler.

I det sidste kapitel vil familien Dutton fortsætte med at kæmpe for at bevare ranchen og kæmpe mod store ejendomsudviklere, miljøforkæmpere og de lokale indianerstammer.

 

 

Yellowstone, sæson 5. (Foto: SkyShowtime)

Nedlukningen af produktionen (som har stået på siden efteråret 2022) skyldes en konflikt mellem seriens skaber Taylor Sheridan og seriens ubestridte stjerne: Costner.

Ifølge Deadline var Kevin Costner utilfreds med, at optagelserne til Yellowstone trak ud og dermed kom i konflikt med andre projekter, han har gang i, ikke mindst hans kommende filmserie Horizon: An American Saga. Tilsyneladende havde Costner ikke forpligtet sig til så mange optagedage, som Sheridan & Co ønskede.

Læs også Kevin Costner præsenterer "Horizon: En amerikansk saga" Del 1 har premiere den 28. juni, og traileren er ude nu!

Det er heller ikke nemt at planlægge andre projekter med den uforudsigelige produktion, hvor multitalentet Sheridan skriver på serien under optagelserne og pludselig kan tilføje ekstra afsnit.

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under optagelserne til “Yellowstone”. (Foto: Paramount)

Kilder hævder, at Costner, som også er executive producer på serien, følte sig afvist, da han udtrykte bekymring over den retning, historien tog – og at han derefter blev bedt af Sheridan om at:

Stick to acting!

En kommentar, der ikke ligefrem banede vejen for en god dialog mellem de to store stjerner/egoer…

“Kun Taylor ved, hvad der virkelig foregår”, siger en kilde til New York Post. “Taylor har brugt mange år på ikke at blive værdsat i Hollywood, og nu, hvor han er øverst i hierarkiet, er der helt sikkert et ego involveret i alt dette.”

Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?

Siden da har der været kold krig mellem Sheridan og Costner, og det siges, at Sheridan har skrevet John Dutton ud af serien.

Dagens pressemeddelelse nævner ikke Costner med et eneste ord – men det er dette billede, de præsenterer nyheden med:

Yellowstone, sæson 5, del II. (Foto: SkyShowtime)

Så er der faktisk håb om, at Costner vil være i stand til at afslutte sin rolle som John Dutton?

Det er meget usikkert, men så sent som for et par uger siden var Costner selv på banen og holdt sine muligheder åbne.

Se her, hvad Kevin Costner sagde i et interview med Entertainment Tonight for en måned siden, da journalisten spurgte skuespilikonet, om han gerne ville fortsætte i rollen som John Dutton:

I’d like to be able to do it but we haven’t been able to. I thought I was going to make seven [seasons] but right now we’re at five. So how it works out — I hope it does — but they’ve got a lot of different shows going on. Maybe it will. Maybe this will circle back to me. If it does and I feel really comfortable with [it], I’d love to do it.

 

Interviewet fandt sted under CinemaCon i Las Vegas, hvor Costner var til stede for at promovere den første del af Horizon.

Den 14. november i år er nu mejslet i sten som dato for premiereafsnittet af sæson 5, del II!

Nye billeder fra sæson 5, del II blev også frigivet i dag:

Yellowstone, sesong 5, del II_c (1) Yellowstone, sesong 5, del II_c (1) Yellowstone, sesong 5, del II_c (2) Yellowstone, sesong 5, del II_c (2) Yellowstone, sesong 5, del II_c (3)
<
>
Yellowstone, sæson 5, del II. (Foto: SkyShowtime)

Bemærk, at Costner optræder på flere af billederne…

Læs også Vil tilbage i sadlen! Nu er Costner kommet på andre tanker og har et stærkt ønske om at fortsætte i Yellowstone-rollen som John Dutton.

PS. Mens Yellowstone-konflikten er eskaleret, har Sheridan arbejdet på nye planer for det succesfulde cowboy-univers.

Sidste sommer annoncerede han, at Yellowstone-universet vil leve videre med den nye spin-off-serie 2024, hvor Matthew McConaughey skal spille hovedrollen (sandsynligvis en Dutton). Serien bliver en fortsættelse af Yellowstone-universet, ikke en prequel-historie.

I et interview med The Hollywood Reporter bekræftede CBSViacoms CEO Chris McCarthy, at selskabet havde skrevet kontrakt med McConaughey om Yellowstone-universet:

Matthew McConaughey is lined up to star in a Yellowstone extension, which will move forward regardless of whether Costner returns to the original.

Yellowstone, sæson 5. (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

1 kommentar til “Trailer: Yellowstone, sæson 5, del II – Kevin Costners comeback?”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top